Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

BeerSmith 2
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: BeerSmith 2
Nema nigdje te opcije.
Možeš ih poredati po težini. Ali kvasac zeza jer nije u formatu kg ili gr. Pa da možeš na taj način da poredaš sastojke.
Ali kada isprintaš uputstvo za brew day, sve je Ok i fino raspoređeno.
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(10.08.2016, 08:38 )pivska mušica Wrote: Beersmith 2.3 je dostupan za download. Dosta poboljsanja ima. pH estimation i poboljsan water chemistry tool. Ja sam uspio sve svoje recepte iz beertoolsa izgubiti kad sam radio format C: Razmisljam da se opet vratim na beersmith. Uvijek me je nerviralo sto se ne mogu rasporedjivati sastojci u receptu po mojoj volji nego ih on sam nabaca. izmedju hmeljeva mi ubaci kvasac itd... zna li neko je li se moze rucno rasporediti sastojke kako meni odgovara a ne kako on hoce?

Možeš vršiti sortiranje po nekoliko kriterija, onaj koji je meni najbolji je sortiranje po redoslijedu dodavanja prilikom pravljenja piva. Tada se sve fino posloži.

Ručno rasporedjivanje nije podržano, a i mene nedostatak te opcije nervira.
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

znam, ali ako dodas npr novi dodatni slad na kraju recepta i sortiras po redosljedu dodavanja onda ce on biti ispod hmelja i kvasca a to mi bas smeta. beertools ima opciju drag&drop, tako da mozes u svakom trenutku prevuci sastojak na koju god hoces poziciju...
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

jel to ko prijavio autoru ko "nice to have" feature?
WWW Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(11.08.2016, 09:10 )pivska mušica Wrote: znam, ali ako dodas npr novi dodatni slad na kraju recepta i sortiras po redosljedu dodavanja onda ce on biti ispod hmelja i kvasca a to mi bas smeta. beertools ima opciju drag&drop, tako da mozes u svakom trenutku prevuci sastojak na koju god hoces poziciju...

Neće, on ga stavi gore u pripadajuću grupu, a poredano po veličini. Znači završio si recept, i onda dodaješ npr 1kg Minhena, on ga gore stavi i to odmah ispod prve veće količine.
WWW Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

(11.08.2016, 09:17 )danny_boy Wrote:
(11.08.2016, 09:10 )pivska mušica Wrote: znam, ali ako dodas npr novi dodatni slad na kraju recepta i sortiras po redosljedu dodavanja onda ce on biti ispod hmelja i kvasca a to mi bas smeta. beertools ima opciju drag&drop, tako da mozes u svakom trenutku prevuci sastojak na koju god hoces poziciju...

Neće, on ga stavi gore u pripadajuću grupu, a poredano po veličini. Znači završio si recept, i onda dodaješ npr 1kg Minhena, on ga gore stavi i to odmah ispod prve veće količine.

default sortira po vremenu dodavanja (to je ova kolona 1,2,3,4..), a drugi kriterij za sortiranje je po kolicini.. znaci, ako imas dva slada, jedan 1,5 kg, jedan 0,4 kg.. sortirace prvo ovaj 1,5..
WWW Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(11.08.2016, 09:19 )zlimfur Wrote:
(11.08.2016, 09:17 )danny_boy Wrote:

default sortira po vremenu dodavanja (to je ova kolona 1,2,3,4..), a drugi kriterij za sortiranje je po kolicini.. znaci, ako imas dva slada, jedan 1,5 kg, jedan 0,4 kg.. sortirace prvo ovaj 1,5..

Jeste po defaultu, ali klikneš na vrhu kolone označene sa "#", onda sortira onako kako je logično.
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

(11.08.2016, 09:14 )zlimfur Wrote: jel to ko prijavio autoru ko "nice to have" feature?

ma i ako prijavis nova verzija nece za minimum godinu dana tako da...
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

ja sam im sad piso za svaki slucaj.. pa nek imaju na listi bozicnih zelja.. Wink
WWW Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(11.08.2016, 01:01 )pivska mušica Wrote:
(11.08.2016, 09:14 )zlimfur Wrote: jel to ko prijavio autoru ko "nice to have" feature?

ma i ako prijavis nova verzija nece za minimum godinu dana tako da...

Jesi li probao ovako sortirati kako sam pisao, preko "#" kolone?
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

nisam to cu veceras probati kad dodjem kuci. nemam sad pri ruci beersmith.
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

u ovoj verziji koju ja imam (2.2.12) radi kako treba.

kad dodam novi slad, ubaci ga kako sam reko u "sladni" dio i sortira ih po kolicini (u mom slucaju, izmedju pale malta i roasted barley dodo sam jos 0,5 kg caramunicha)..

ukljucena je kolona za sortiranje po broju.. sve radi..

čovo namah odgovorio (samo nije na pravu skonto šta sam htio reći ili nisam ja dobro reko).. uglavnom, sad mi je "otkrio" još jednu stvar, doduše, jednostavno je i moglo se na to naići da sam malo čačko..

ove kolone u receptu se mogu kastomizirati.. Wink

Attached Files Thumbnail(s)

WWW Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools