Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

BeerSmith 2
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: BeerSmith 2
kastomizirati u kojem smislu?
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

mijenjati im redoslijed, ubacivati dodatne (od ponudjenih) i izbacivati koje su po defaultu tu.. turio sam na skrin shot..
WWW Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(11.08.2016, 02:58 )zlimfur Wrote: u ovoj verziji koju ja imam (2.2.12) radi kako treba.

kad dodam novi slad, ubaci ga kako sam reko u "sladni" dio i sortira ih po kolicini (u mom slucaju, izmedju pale malta i roasted barley dodo sam jos 0,5 kg caramunicha)..

ukljucena je kolona za sortiranje po broju.. sve radi..

čovo namah odgovorio (samo nije na pravu skonto šta sam htio reći ili nisam ja dobro reko).. uglavnom, sad mi je "otkrio" još jednu stvar, doduše, jednostavno je i moglo se na to naići da sam malo čačko..

ove kolone u receptu se mogu kastomizirati.. Wink

Ok možda se nismo razumjeli. Uglavnom on redne brojeve sam odredjuje ne na osnovu slijeda kada je dodano, nego na osnovu logične pozicije (tip, pa količina, itd..).

Mada, nejasno je kako do sada nisu implementirali jednostavnu opciju da se manuelno podešava pozicija svakog sastojka recepta. To je u vrh glave par sati programiranja.
WWW Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

(11.08.2016, 03:26 )danny_boy Wrote: Ok možda se nismo razumjeli. Uglavnom on redne brojeve sam odredjuje ne na osnovu slijeda kada je dodano, nego na osnovu logične pozicije (tip, pa količina, itd..).

Mada, nejasno je kako do sada nisu implementirali jednostavnu opciju da se manuelno podešava pozicija svakog sastojka recepta. To je u vrh glave par sati programiranja.

pa to i ja kazem.. krene od dodataka za vodu, pa ukomljavanje, pa hmeljevi i zacini i ostali dodaci, pa kvasac, pa dry hop.. to mu je default redoslijed..

a automatski smjesta npr. jecam u fazu "ukomljavanje" izmedju dodataka za vodu i samog kuhanja, itd.. i unutar te jedne "faze" u cjelokupnom procesu, reda ih onda po kolicini automatski.. sto je vise necega, blize je vrhu..

jesmol sada razjasnili?
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

(11.08.2016, 03:36 )zlimfur Wrote:
(11.08.2016, 03:26 )danny_boy Wrote: Ok možda se nismo razumjeli. Uglavnom on redne brojeve sam odredjuje ne na osnovu slijeda kada je dodano, nego na osnovu logične pozicije (tip, pa količina, itd..).

pa to i ja kazem.. krene od dodataka za vodu, pa ukomljavanje, pa hmeljevi i zacini i ostali dodaci, pa kvasac, pa dry hop.. to mu je default redoslijed..

a automatski smjesta npr. jecam u fazu "ukomljavanje" izmedju dodataka za vodu i samog kuhanja, itd.. i unutar te jedne "faze" u cjelokupnom procesu, reda ih onda po kolicini automatski.. sto je vise necega, blize je vrhu..

jesmol sada razjasnili?

e to mene bas i nervira, na primjer ubaci mi kvasac izmedju hmeljeva koji idu u BK i Dry hopa, a ja hocu sve hmeljeve da imam poredane jedan iza drugog. dobro, nije to strasno, nego sam naviknut na BT gdje je to puno ergonomicnije napravljeno.
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(11.08.2016, 04:22 )pivska mušica Wrote:
(11.08.2016, 03:36 )zlimfur Wrote:

jesmol sada razjasnili?

e to mene bas i nervira, na primjer ubaci mi kvasac izmedju hmeljeva koji idu u BK i Dry hopa, a ja hocu sve hmeljeve da imam poredane jedan iza drugog. dobro, nije to strasno, nego sam naviknut na BT gdje je to puno ergonomicnije napravljeno.
Lako je to rijesiti, nemoj dry hopati Big Grin

Salim se, bas mi je neshvatljivo da ta opcija nema. Mene isto godinama nervira. Inace ova poboljsanja su extra i program je fenomenalan.
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Čuj nemoj dry hopati Big Grin super mi je u 2.3 što su ubacili copy/cut/paste za sastojke iz recepta. To je u beertoolsu bilo duplicate opcija. Isto ovo sa custom kolonama je super što je @zlimfur spomenuo. Ovo s vodom mi se čini isto dosta precizno. Malo ću još čeprkati, ne mogu mimosvijet moram i ja početi sa beersmithom...
Find Odgovori
timi Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

jesu li svi updatei besplatni kad se program kupi?
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(18.08.2016, 06:19 )timi Wrote: jesu li svi updatei besplatni kad se program kupi?
Ove najnovije dopune su besplatne . Mada za potpuno novu verziju stara licenca mislim da nece vaziti.
WWW Find Odgovori
timi Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

mislim da se isplati platiti tih tridesetak dolara, program je kvalitetan, trebalo je tu uloziti jako puno truda, znanja i vremena.
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(18.08.2016, 07:03 )timi Wrote: mislim da se isplati platiti tih tridesetak dolara, program je kvalitetan, trebalo je tu uloziti jako puno truda, znanja i vremena.
Program je odlican, nema sta. Nije skup svakako.
WWW Find Odgovori
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Planiram uzet beersmith pa me zanima isplati li se uzeti gold verziju sa receptima i nekim dodatnim opcijama skuplja 10 $ ili je ok basic ionako na netu ima dosta recepat ?
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools