Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pozdravljam
lakosta88 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Pozdravljam
Novi sam na forumu. Trenutno sam u fazi prikupljanja lonaca i poklopaca Smile pokusavam sto vise iscitati raznih tema i literature. Za sad sam napravio fermentor od 30l od plasticne kace i ugradio cesmicu. Imam piknik frizidercic koji planiram uskoro preurediti a lonac cu za pocetak ukrasti od punca Smile (ima dobar inoxni 50l od pivskog bureta koji koristi za ajvar i ostala cuda za zimnicu). Na ebayu sam narucio vrenjacu termometar i hidrometar. Dolazi za nekih mjesec dana. Kad sve slozim planiram otici u mostar i pokupiti namirnice za neki najjednostavniji recept. Tu cu nadam se dobiti pomoc vas kolega s foruma Smile skinuo sam BeerSmith 2 za android al sam teski laik jos uvijek Smile inace iz sarajeva sam zovem se samir,radim u vojsci,bavim se slikarstvom i volim popiti dobro pivo drinking-beer
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Pozdravljam
Dobro došao. Bolja je desktop verzija BS-a, a takođe probaj i besplatni Brew Target

Sent from my Z10 using Tapatalk
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

dobrodoso.. zelim ti puno dobrih tura i dobrih piva.. Wink
citaj, prati, pitaj.. za pocetak plaho ne eksperimentisi.. i ima da valja.. Big Grin
WWW Find Odgovori
bosniamaj Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Dobro došao Smile

Ne brini se, ovdje ćeš naći sve što te interesuje. A za ostalo, pitaj, uvijek će se neko naći ko zna, da pomogne Smile

Zivjeli
Rise up this mornin',
Smiled with the risin' sun.
Find Odgovori
lakosta88 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Hvala na dobrodoslici. Smile zanima me jeste li svi bili nestrpljivi prije prvog kuhanja Smile ili je to do mene.
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

vidjećeš ti šta znači biti nestrpljiv nakon što prvu turu staviš da fermentira.. drinking-beer
WWW Find Odgovori
lakosta88 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Haha vjerujem. Pravio sam vec jednom vino domace. Fermentiralo je i odlezavalo desetljecima Big Grin
Find Odgovori
lakosta88 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Cekajuci narucene alatke s ebaya da dodju... Smile stara sivaca masina BAGAT kao fermentacijska komora. Danas pokusao hladiti sa jednom zaledjenom bocom vode. Drzi na oko 15-16 stepeni. Kazu bolje mlijeko zalediti umjesto vode. Valjda duze drzi. Ima li neko iskustva Huh

Attached Files Thumbnail(s)

Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

ja sam probo u obicnu vodu nasuti soli i tako zalediti.. sporije se grije.. za mlijeko ne znam..
WWW Find Odgovori
lakosta88 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

This post was last modified: 02.11.2016, 10:13 by lakosta88.
Veceras dobijem lonac od pivske bacve 50l. I izgleda da ga moj plin na sporetu ne uspijeva zagrijati do kljucanja Angry mozda nisam dovoljno cekao ali opet...jedno sat i po sigurno.... blago razocarenja
Pusi voda ali nema kljucanja. Angry tjesim se sa dva quadrupela uz tekmu drinking-beer     bure je garavo od peci u koju se ubaci kad se pece ajvar Blush
Find Odgovori
PaleAle Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

I meni je trebalo barem sat vremena, a na kraju nije ni bio "rolling boil" ali ispala je piva na kraju. beer-chugger
Find Odgovori
lakosta88 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Da li bi pomoglo kad bi gore pokrio aluminijskom foliom. Da napravim kao poklopac. Nije mi jos dosao termometar tako da ne mogu pratiti koliko se voda zagrije.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 7 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools