Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pocetnik RI
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 99
Joined: Mar 2015
Reputation: 0 Location: Rijeka
RE: Pocetnik RI
Super hvala !
Find Odgovori
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 99
Joined: Mar 2015
Reputation: 0 Location: Rijeka
RE: Pocetnik RI
Recept za pale ale kombinira 2 row pale 4.5Kg , victory 0.8kg , munich0.8kg. Na netu sam procitao da je victory = biscuit a ni njega nema za narucit. Da li bi mogao umjesto 2 row pale i victory narucit pale ale slad i rijesit problem ?
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 359
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Beograd
RE: Pocetnik RI
(12.05.2016, 11:07 )Kazbek Wrote: Recept za pale ale kombinira 2 row pale 4.5Kg , victory 0.8kg , munich0.8kg. Na netu sam procitao da je victory = biscuit a ni njega nema za narucit. Da li bi mogao umjesto 2 row pale i victory narucit pale ale slad i rijesit problem ?
da. pale ale = 2 row pale.
Find Odgovori
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 99
Joined: Mar 2015
Reputation: 0 Location: Rijeka
RE: Pocetnik RI
Mislio sam 2 row pale + saka biscuita (victory) = pale ale
Find Odgovori
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 99
Joined: Mar 2015
Reputation: 0 Location: Rijeka
RE: Pocetnik RI
Apa po receptu
5 kg NG Pilsen 91 %
0.5 kg Cara 45 L 9 %

5 g Magnum [14,5 % AA] - Boil 60 min
20 g Citra [13,6 % AA] - Boil 10 min
30 g Citra [13,6 % AA] - Boil 5 min
50 g Citra [13,6 % AA] - Aroma Steep 20 min
50 g Chinook [11,6 % AA] - Aroma Steep 20 min
1 paketić US-05
Pokazala mi se apsolutni hit u drustvu. Kuhao bi 40 l koje bi podjelio u 2 fermentatora . Jednu turu bi suho hmeljio . Zanima me prijedlog koji bi hmelj pasao u ovaj recept za suho hmeljenje ?
Find Odgovori
DenPal Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 114
Joined: Aug 2015
Reputation: 0 Location: Rijeka/Hrvatska
RE: Pocetnik RI
(27.08.2016, 11:26 )Kazbek Wrote: Apa po receptu
5 kg NG Pilsen 91 %
0.5 kg Cara 45 L 9 %

5 g Magnum [14,5 % AA] - Boil 60 min
20 g Citra [13,6 % AA] - Boil 10 min
30 g Citra [13,6 % AA] - Boil 5 min
50 g Citra [13,6 % AA] - Aroma Steep 20 min
50 g Chinook [11,6 % AA] - Aroma Steep 20 min
1 paketić US-05
Pokazala mi se apsolutni hit u drustvu. Kuhao bi 40 l koje bi podjelio u 2 fermentatora . Jednu turu bi suho hmeljio . Zanima me prijedlog koji bi hmelj pasao u ovaj recept za suho hmeljenje ?

Mislim da ne treba suho hmeljenje za ovaj recept. ako već inzistiraš, možda ostalih 50g Chinooka, ili možda Simcoe.

da, nikad ti nisam napiso... ovaj recept s M44... promašena stvar... ni nalik kao s us-05...
life is to short to drink bad beer pjena
Find Odgovori
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 99
Joined: Mar 2015
Reputation: 0 Location: Rijeka
RE: Pocetnik RI
Ja sam planirao ubacit 60g cascade tek toliko da mi nije svih 40 l ista piva, mada bolje ista nego losija haha!
Citam dosta ljudi se "zali" na Mangrou Jack ...
Od kvasca sam nabavio Coloniu f Nottingham i Maitre.
Coloniju i Notthingham planiram za schwartzbeir( radio sam sa coloniom i ispalo mi je super) a mozda cak i neki bock.
Maitre sam uzeo za belgian double ili nesto sl..
Malo me strah visokog Fg kojeg sam imao a citam da to i nije rijetko za te kvasce..
Find Odgovori
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 99
Joined: Mar 2015
Reputation: 0 Location: Rijeka
RE: Pocetnik RI
This post was last modified: 22.09.2016, 11:05 by Kazbek.
Kuhao bi munich dunkel. Svidja mi se Velebitsko tamno pa sam se odlucio za ovaj stil. Zanima me da lu bi bilo dobro ubaciti melanoid slad radi simuliranja dekokcije ili ne i jesu li ok omjeri sladova. Nisam nasao bas recept koji mi je zapeo za oko pa sak sam sastavio. Od hmelja imam jos i saaz i stirian golding. Koristio bi kvasac colonia f ili nottinghem.
Dunkel

Recipe specifics:

Style: Dunkel
Batch size: 23.0 l
Boil volume: 30.0 l
OG: 1.051
FG: 1.013
Bitterness (IBU): 26.4
Color (SRM): 24.9
ABV: 5.0%

Grain/Sugars:

3.00 kg Munich (German), 53.6%
2.00 kg Pilsener (German), 35.7%
0.35 kg Crystal 60L, 6.2%
0.25 kg Chocolate Malt (British), 4.5%

Hops:

18.00 g Magnum (AA 12.0%, Pellet) 45 min, 21.9 IBU
22.00 g Tettnanger (AA 3.7%, Pellet) 15 min, 4.5 IBU
Find Odgovori
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 99
Joined: Mar 2015
Reputation: 0 Location: Rijeka
RE: Pocetnik RI
Kuhao bi Schwarzbier sa Colonio F ali mi je rok trajanja kvasca istekao prije 2 mjeseca. Ne znam dali ji je pametno da ga koristim uopce, a kako imam 2 vrecice palo mi je napamet stavit jednu i pol vrecicu (24L u fermentatoru)?
Planirao sam raditi i cold steeping sa tamnim sladovima koje bi dodao zadnjih 10 min kuhanja pa neznam koji profil vode da koristim prilikom prilagodjavanja. Mislio sam munich ali kako nema tamnih sladova mozda balans?
evo i recepta

Schwarzbier
Batch Size: 24 l
Boil Time: 90 minutes
Est. OG: 1.050
Est. IBU: 29.2 IBUs
Est. Color: 34 SRM

Munich Malt 3 kg
Pilsner Malt 2 kg
Crystal 60 0.250 kg
Chocolate malt 0.250 kg
Carafa III 0.120 kg
Roasted Barley 0.120 kg

magnum 60 min 18g
tetnager 15min 25g
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Pocetnik RI
Ne ide ti roasted barley u švarcbir. To slobodno izbaci. A Colonia je dobar ali težak kvasac. Ako je istekao rok ja ga ne bih koristio, a ako ces koristiti onda ubaci sve što imaš. Počni na 19, pa kad krene visoki krauzen polako počni spuštati do nekih 16C.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 99
Joined: Mar 2015
Reputation: 0 Location: Rijeka
RE: Pocetnik RI
This post was last modified: 10.02.2017, 10:06 by Kazbek.
OK !
....dobro bi bilo imati koji zamjenski ispravni kvasac...nazalost sve kvasce i koloniju su mi poslali sa par mjeseci prije isteka roka pa nisam sve uspio potrosi...
imas li kakav prijedlog za profil vode ako radim cold step ili da idem sa munich vodom pa normalno ukomljavam?
recept zam prepisao od
http://archive.maltosefalcons.com/recipes/20030501.php
ali ok..moze i bez roasted barly
Find Odgovori
Kazbek Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 99
Joined: Mar 2015
Reputation: 0 Location: Rijeka
RE: Pocetnik RI
Da li bi trebalo nešto mijenjati ...ako ima ko kakav prijedlog.

cascade#centennial

Recipe specifics:

Style: American Pale Ale
Batch size: 23.0 l
Boil volume: 28.0 l
OG: 1.052
FG: 1.013
Bitterness (IBU): 38.6
Color (SRM): 8.2
ABV: 5.1%

Grain/Sugars:

4.70 kg Two-row (US), 87.9%
0.40 kg Crystal 60L, 7.5%
0.25 kg CaraPils, 4.7%

Hops:

7.00 g Magnum (AA 13.2%, Pellet) 60 min, 9.9 IBU
30.00 g Cascade (AA 6.6%, Pellet) 20 min, 12.9 IBU
15.00 g Centennial (AA 9.0%, Pellet) 20 min, 8.8 IBU
30.00 g Cascade (AA 6.6%, Pellet) 5 min, 4.2 IBU
15.00 g Centennial (AA 9.0%, Pellet) 5 min, 2.9 IBU
30.00 g Cascade (AA 6.6%, Pellet) 0 min, 0.0 IBU
30.00 g Centennial (AA 9.0%, Pellet) 0 min, 0.0 IBU
40.00 g Cascade (AA 6.6%, Pellet) dry hop

-----
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 10 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools