Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ukratko o medovini
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

RE: Ukratko o medovini
viski nije cist etanol. refluksom mozes kontrolisati koju frakciju i kolio iste ces da odvojis za finalni proizvod tako da nema klasicnog prepeka. stedis energiju i vreme ali zato ti treba sistem koji je jako skup.
kazanom za rakiju se moze dobiti frakcija koju zelis u finalnom prizvodu ako radis prepek i samo ako zans cega koliko i sta hoces da bude na kraju.
Find Odgovori
branko21 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Raix,
uglavnom je točno to što si naveo osim cijene reflux sistema.Pošto pivo radim već niz godina wiski planiram raditi od slada i eventualno sa manjim postotkom kukuruza. Ne planiram raditi velike količine.Cijena sistema će izaći cca 300 eura sa kapacitetom jednog kega od 50 l.Na destilaciju ide fermentirana tekućina bez tropa sa cca 10%alkohola. Poprilična se količina na kraju dobije 38-40%destilata (poslje razređivanja).Sistem može raditi u kontinuitetu,svi parametri temperatura su pod kontrolom pa možeš birati što želiš dobiti.Iz uvoza su keramičke perle i bakarna mrežica(99,99%bakar) ostalo je sve domaće. Dobijeni destilat daje mogućnost izrade raznih pića.
Find Odgovori
Pivarunajavi Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Moze li malo vise podataka i slika o tom kazanu koji planiras praviti?

Послато са 6055K уз помоћ Тапатока
Using Tapatalk
WWW Find Odgovori
branko21 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Pozdrav,
Kazan se sastoji od sljedećih dijelova(reflux sistem):keg od 50 l na koji se pomoću prirubnice instalira bakrena cijev fi 50-60mm dužine cca1m.Cijev u donjem dijelu ima smotak bakrene mrežice(99,99%) u dužini od cca 5-10 cm(uvoz,služi za vezivanje svih kiselina u parama iz kega),iznad mrežice su specijalne keramičke perle preko kojih se vrača sva količina neisparene tekućine u keg i ponovo destilira.Na vrhu cijevi je standardna bakarna kapa za dotični promjer cijevi za koju je pričvršćena bakarna spirala od cijevi fi 6 mm(cijev za klime)u dužini od cca 12-18 cm.Spirala je motana u dva reda od 3m cijevi.Preko spirale je namotena bakarna mrežica da se dobije promjer koliki je unutarnji promjer cijevi(50-60 mm).Spirala služi da bi se kroz nju puštala voda i održavala željena temperatura para koje drugim izlazom na kapi odlaze kroz cijev (fi cca 20 mm)preko drugog hladnaka gdje se kondenzuju. Održavanjem temperature iznad spirale od 78 C izlazi čisti etanol čistoće od 85-90%.Na kapi ima mjesto za sondu da se temperatura može pratiti a propuštanjem vode kroz spiralu i intenzitetom zagrijavanja tekućine u kegu(kontrola temperature) podešavaju se tražene veličine. Keg ima ispusnu slavinu tako da se završetkom jednog ciklusa izdvajanja destilata nastavlja dalje ubacivanjem nove tekućine.Proizvod te destilacije je proban i bolji je od većine rakija iako je star samo 3 mjeseca a može biti osnova za razna žestoka pića.Kad sve bude gotovo stavit ću sliku.
Find Odgovori
Pivarunajavi Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Zainteresovan sam, za to. A moze li u tu svrhu posluziti onaj moon shine destilator sa ebay?

Using Tapatalk
WWW Find Odgovori
Pivarunajavi Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Auu, pa ima i gotovih rjesenja, moram ja to prostudirati malo. Pa ja ovo mogu vrlo lako napraviti.

Using Tapatalk
WWW Find Odgovori
branko21 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Pivarunajavi,
ova tehnologoja je kod "amera"poznata stvar isto kao i proizvodnja piva kod kuće polako će doći na "balkan".Možeš raditi wiski ,razne rakije uz dodatak exstrakta(ne onog iz tvoje trgovine).Ja nisam ljubitelj žestokih pića ali probao sam ove proizvode.Regulacijom temperature na izlazu možeš se igrati i sa dodacima u etanolu. Što je najvažnije tu nema metil alkohola da se otruješ. Kukuruza na "belkanu"ima, slad kupiš kao i za pivo i dodaš samo da ima enzima da pretvore škrob u šećere sve ostalo kao kod piva,"turbo" kvasaca se lako nabavi(podnose i preko 15%alkohola pri fermentaciji koja je kraća nego kod piva).Možeš praviti votku,wiski,đin,razne vrste rakije(što je dobra rakija od dunje)likere i sl.
Find Odgovori
Pivarunajavi Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Zatrovasmo temu. Trebali bi otvoriti neku o viskiju.

Using Tapatalk
WWW Find Odgovori
mateee Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Super ste Smile nA KOJIN NAČIN SE MOŽE DEZINFICIRATI MED TJ ODSTRANITI EVENTUALNE BAKTERIJE BUDUĆI DA I SAM PRAVIM MED DOMA

i ZANIMA ME ova gravitacija ,to se radi pretpostavljam o gustoći, nakon što kvasci ppapaju šećer rastavljaju ga na alkohol i co2 pa je razumljivo da FG bude manji,,ali do koliko puštamo da on padne
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

(19.04.2017, 07:42 )branko21 Wrote: Pivarunajavi,
ova tehnologoja je kod "amera"poznata stvar isto kao i proizvodnja piva kod kuće polako će doći na "balkan".Možeš raditi wiski ,razne rakije uz dodatak exstrakta(ne onog iz tvoje trgovine).Ja nisam ljubitelj žestokih pića ali probao sam ove proizvode.Regulacijom temperature na izlazu možeš se igrati i sa dodacima u etanolu. Što je najvažnije tu nema metil alkohola da se otruješ. Kukuruza na "belkanu"ima, slad kupiš kao i za pivo i dodaš samo da ima enzima da pretvore škrob u šećere sve ostalo kao kod piva,"turbo" kvasaca se lako nabavi(podnose i preko 15%alkohola pri fermentaciji koja je kraća nego kod piva).Možeš praviti votku,wiski,đin,razne vrste rakije(što je dobra rakija od dunje)likere i sl.

da li se ovaj detalj o ekstraktima odnosi i na ekstrakte za vocne rakije. i ako se odnosi mozes li me uputiti na koji konkretno mislis?
Find Odgovori
branko21 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Exstrakta imaš raznih vrsta,koriste se za rakije od;dunje,vilijamovke,kajsije,šljive,arome votke, itd.
Find Odgovori
ha11oga11o Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

@branko21,

nadam se da nije rani ili kasno? Da slucajno nemate te slike sto ste rekli postaviti? Mnogo me interesuje kako to izgleda, a pogotovo "exploded" view, tj. proces gradnje.

Hvala unaprijed.
It Is the Business of the Future to Be Dangerous!
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools