Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

rok trajanja DME
elektropionir Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

rok trajanja DME
Malo sam zaboravio da DME može imati rok trajanja, pa sam ga "malo" prekucao.
Kontam da mu i neće ništa biti jer je zatvoren ali... Ima li neko info neki, ja nisam uspio naći. Ili da zavrtim starter pa dokle dođem Big Grin
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: rok trajanja DME
nece mu nista bit samo rokaj Smile a ako je samo za starter onda jos manje moras da brines...
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(10.07.2017, 01:24 )elektropionir Wrote: Malo sam zaboravio da DME može imati rok trajanja, pa sam ga "malo" prekucao.
Kontam da mu i neće ništa biti jer je zatvoren ali... Ima li neko info neki, ja nisam uspio naći. Ili da zavrtim starter pa dokle dođem Big Grin

S obzirom na probleme sa mljevenjem možda bi ti trebao skroz preći na DME? Big Grin
WWW Find Odgovori
elektropionir Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

(10.07.2017, 03:46 )danny_boy Wrote:
(10.07.2017, 01:24 )elektropionir Wrote: Malo sam zaboravio da DME može imati rok trajanja, pa sam ga "malo" prekucao.

S obzirom na probleme sa mljevenjem možda bi ti trebao skroz preći na DME? Big Grin
Sad ces ti meni mlin donijeti <3

Hvala, rokam onda sa merakom beer
Find Odgovori
Skemba Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Za rok trajanja sam vec nasao odgovor. Drugo pitanje je mogu li povecati OG nakon sto sam ubacio kvasac. Vjerovatno je slad bio los pa je OG podbacio. umjesto 1.075 dosao 1.062. Ima laktoze pa ce ostati FG barem 1.022. Citam po forumima da se ubaci DMA 3 dan fermentacije pa hocu da cujem vasa iskustva. Probati ili bolje ne dirati nista?
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools