Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pozdrav svima!!!
mange_tout! Offline
Admin

RE: Pozdrav svima!!!
Iskreno, čini mi se da je moglo biti bistrije. Kako si radio sa ovim sifonom, imam osjećaj da si dirao talog sa njim
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

This post was last modified: 04.03.2018, 09:11 by Mater.
Plan je bio flasirati ga 6.8.,zbog preše sam morao danas.

Nisam uzburkao sa sifonom, bit ce prije od prenosenja iz podrum na prvi kat, tesko ga je ne tresti i uz najbolju paznju. Flasiranje u kantini nije dolazilo u obzir, jbte, 28 °C
Svaki čovjek ima svoj blues!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

E pa to ti je. Vidim ja mutnoBig Grin kontam da nisam popio, pa ne vidim da valja Big Grin
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

(04.08.2017, 10:25 )mange_tout! Wrote: E pa to ti je. Vidim ja mutnoBig Grin kontam da nisam popio, pa ne vidim da valja Big Grin
Pricekajmo treceg i meni je malo mutno
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

(02.08.2017, 06:59 )danny_boy Wrote:
(02.08.2017, 06:53 )padobranac Wrote: Ma meni je svako mišljenje dobrodošlo. Posebno od vas koji.se bavite proizvodnjom piva. Nisam ja u svakom slučaju mislio praviti nešto poput Zmajske, jer oni svoje pivo flasiraju i prodaju po lokalima i trgovinama. Ja nisam tiako mislio, već samo služiti svoje točeno pivo. Takvih pubova ima po Austriji, Njemačkoj, Belgiji... gdje imaju vlastito pivo. Kontam nije valjda da svaki pub ima milionska ulaganja u proizvodnju. A sa druge strane ako bih mogao postići da me cijena litra piva u proizvodnji košta 3 KM i da ga prodajem po 9 KM, naravno u odgovarajućim dozama od 0,3 i 0,5 litara, onda je to standardna ugostitljska marža od 300%. Ne znam, možda mi je logika pogrešna.
Naravno da nemaju svi milionska ulaganja... Ali puuuno je koraka od zelje, nabavke opreme pa do prodaje piva. Uglavnom, pristup ti je dobar. Prvo ti postani dobar homebrewer pa ces onda sve ostalo sam skontati.

boldano je najtočniji odgovor u temi, po meni.

Moj savjet. Ne razbijaj glavu puno o pubu, zaboravi na njega za sada. Kreni sa mišlju da želiš napraviti dobro pivo za sebe. Pođi od osnova, vidi tko blizu tebe kuha ubrzo i da dođeš i provedeš dan kod tog homebrewera jer tako se najbolje "skonta" procedura.
pročitaj how to brew od palmera. kad završiš pročitaj još jednom. pređi početničke teme na forumu i skontaj sam koja oprema bi ti najbolje odgovarala za tvoje mogućnosti (kuhaš li u stanu, ili kući, imaš li mjesta za recimo jedan HERMS ili RIMS, ili nemaš mjesta ni za šta pa moraš raditi BIAB (namjerno koristim skraćenice da te natjeram da čitaš o pojmovima Wink ))

Uglavnom, samo polako i bez žurbe, nama je od ideje za pravljenje piva pa do prvog kuhanja trebalo više od pola godine skupljanja opreme i znanja, i opet nismo prvo kuhanje sami odradili nego nam je @mange_tout došao i čitav dan sa nama kuhao i govorio šta da radimo i zašto...

Polako i bez preskakanja koraka...
Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

Pozdrav svima!!!
New acquisition, 44 is my middle name.
Find Odgovori
padobranac Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Hvala svima na iskrenim odgovorima i dobrim savjetima!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

@mater odličan mash. Gdje ga zbaviBig Grin
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

Pozdrav svima!!!
U jebecu! [Image: 1510a22f7599340ffc412749627ebf8a.jpg]
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Odlično, samo pazi kako ga bušiš, budi jako oprezan.
Najbolje je da ga rasklopiš pa vanjski i unutarnji dio da posebno bušiš
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

This post was last modified: 04.03.2018, 09:10 by Mater.
(07.08.2017, 07:59 )Stane Wrote: Odlično, samo pazi kako ga bušiš, budi jako oprezan.
Najbolje je da ga rasklopiš pa vanjski i unutarnji dio da posebno bušiš
Hvala, odlican savjet!!! Nemam frke za busenje, izbusim 14mm i dalje sirim sa dremelom.

Prvi fermentator kada sam radio:

Uzmem puntu 14,pun gas. Izbusim! Gledam di je dremel, hmm... trebam pol kantine raspremiti da dodem do njega. Maaa, rasirit cu malo sa puntom!!! Fakkkk!!! Sjebo kantu, pukla do pola! Jebo sam si mater. Sada je hrana za psa unutra, nakon sto sam je zastukao.

(07.08.2017, 07:22 )mange_tout! Wrote: @mater odličan mash. Gdje ga zbaviBig Grin
Imam i jedan bolji, kojeg se svi sjecate [
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

Imamo mi ovaj narandžasti, ali prikupljamo sladovinu u njega Big Grin

Koliko je ovo litara? 44?
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 5 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools