Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Slike hrane
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Slike hrane
@sarajevskopivo: na fojnici sam pecao.

sutra imamo neku sjedeljku za praznik pa sam jutros smiksao i napunio 5 kila domaćih kobaja Smile

[Image: hff1Dw6.jpg]

[Image: nV9lelT.jpg]
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Flying_man Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 28
Joined: Dec 2012
Reputation: 2 Location: Boljevac, Timocka krajina
RE: Slike hrane
I ja sam malo pravio kobasice ali su se pojele... Utoku sledece nedelje pravim novu turu.
[Image: kob1.jpg] [Image: kob2.jpg] [Image: kob3.jpg] [Image: 416869_10151215313104801_1945611515_n.jpg]
Bolje biti malo glup, nego malo pametan!
[Image: flylogo2.png]
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Slike hrane
svaka čast prava proizvodnja. ja nemam gdje s njima i nemam ih gdje ni dimiti, tako da idu samo na parenje, a onda na roštilj i to je to i u ovako malim količinama. ali stvarno su odlične, nema dalje od domaćeg.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Slike hrane
zaplatila je prava konačno.....ovo ćemo ipak uz vino Smile

[Image: bljk7Pc.jpg]

[Image: GcOZrKh.jpg]

Tongue
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Flying_man Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 28
Joined: Dec 2012
Reputation: 2 Location: Boljevac, Timocka krajina
RE: Slike hrane
(30.03.2013, 03:51 )pivska mušica Wrote: svaka čast prava proizvodnja. ja nemam gdje s njima i nemam ih gdje ni dimiti, tako da idu samo na parenje, a onda na roštilj i to je to i u ovako malim količinama. ali stvarno su odlične, nema dalje od domaćeg.
Kako ih paris? Ja to nikada nisam radio.
Bolje biti malo glup, nego malo pametan!
[Image: flylogo2.png]
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Slike hrane
pa samo ih stavim na inox mrežu iznad lonca ključale vode i tako se pare 15 minuta dok ne posvijetle skroz. ovo ih stvrdne malo i formira, ništa posebno. nakon toga se mogu jesti ovako ili na roštilj ili tavu....
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
buky1 Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 68
Joined: Nov 2012
Reputation: 3 Location: Slavonski Brod
RE: Slike hrane
[Image: 892081_10151646628267013_1993928357_o.jpg]
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Slike hrane
vidim njeguješ jetru i žuč Big Grin
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 359
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Beograd
RE: Slike hrane
This post was last modified: 06.04.2013, 02:06 by raix.
da ima zelene salate Smile

(05.04.2013, 09:52 )pivska mušica Wrote: pa samo ih stavim na inox mrežu iznad lonca ključale vode i tako se pare 15 minuta dok ne posvijetle skroz. ovo ih stvrdne malo i formira, ništa posebno. nakon toga se mogu jesti ovako ili na roštilj ili tavu....

ovo sa parenjem moram da probam
Find Odgovori
Flying_man Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 28
Joined: Dec 2012
Reputation: 2 Location: Boljevac, Timocka krajina
RE: Slike hrane
Nova tura, ove su bile sveze. Ostatak 30kg je dimljen.
[Image: Kobaje.jpg]
Bolje biti malo glup, nego malo pametan!
[Image: flylogo2.png]
WWW Find Odgovori
sarajevskopivo Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 361
Joined: Nov 2012
Reputation: 4 Location: Chicago, USA
RE: Slike hrane
Ajd nabacite recepte za ove kobaje.
Keg 1: Orange/coriander
Keg 2: Chocolate Milk Stout
Keg 3: Torpedo IPA
Fermentor 1: ESB
Find Odgovori
Flying_man Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 28
Joined: Dec 2012
Reputation: 2 Location: Boljevac, Timocka krajina
RE: Slike hrane
Ja radim ovako:
1. meso (svinja - koljem celu svinju ostavim vrat i vesalicu, kolenice a ostalo meljem za kobasice)
2. sol 2% (mozes manje pa kad umesis i probas dodas jos ako treba ali uglavnom ne bi trebalo preko 2%)
3. biber
4. beli luk (mogu i granule)
5. crvena paprika
6. voda (da bi se bolje sjedinilo meso i zacini)

Primer zadnje ture: 35kg mesa, 600g soli, 100gr biber, 60g beli luk (granule), 300gr crvene paprike (slatke), oko 5l vode. Sve dobro rucno meseno i punjeno u crevo debljine 28 milimetra (nesto manje od 100 metara creva).
Bolje biti malo glup, nego malo pametan!
[Image: flylogo2.png]
WWW Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools