Alexius
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 10
Joined: Sep 2017
Reputation:
0
Location: Slovenija
|
RE: Pozdrav
This post was last modified: 03.10.2017, 05:04 by Alexius.
Pozdrav!
Evo, jedan član me malo ispucao, i ima pravo...!
Novi sam na forumu i nisam se još predstavio!
Dolazim iz Slovenije, odmah na granici s Hrvatskom (kod Metlike).
Tek sam mjesec dana u pivarstvu, za mnom su dva exstrakta i jedan biab manje količine, koji sam radio po jednom domačem receptu, ispalo dobro, sa priokusom kvasca(po receptu sam stavio kvasac za hljeb... )
I puno divljeg hmelja, ispalo, da je citra, zato je pivo okusom jako kao limun
Evo, počeo sam, nemam opreme osim fermentora i boca, zato nemojte bit jadni na mojim amaterskim pitanjima!
Pozdrav!
Aleksander
|
|
|
Mater
1.050 OG, 4,91% ABV
Posts: 275
Joined: Mar 2017
Reputation:
2
Location: S
|
RE: Pozdrav
Dobrodosao!!!
Nemoj zamjeriti,stvarno nisam mislio nista lose.
Uhvatio si se kante ko pijan plota,koji ce ti kanta kuratz!Ima brdo boljih nacina.
Proleti forumom i pogledaj sta se nudi pod opremom i razmisli te slusaj starije,kao i ja.
Ako si se stvarno upecao na pivo,nece biti tesko,mislim na opremu,ostalo ti je kao da zavrsavas 2 fakulteta istovremeno.
Svaki čovjek ima svoj blues!
|
|
|
adisrebrenik
1.040 OG, 3,92% ABV
Posts: 241
Joined: Sep 2014
Reputation:
1
Location: bosna
|
RE: Pozdrav
(04.10.2017, 07:25 )PaleAle Wrote: Dobrodošao i sretno sa kuhanjem!
dobro došo i sretno sa kuhanjem,,,
i imaš srece što si iz Slovenije-pošto vam je sve dosta dostupnije nego nama npr. u BiH.
A prije mjesec dana sma prolazio preko Metlike i imaš komšije odlične home brewere sa Vizir pivnicom na LOkvama-kod Črnomelja-pa otisji po koju pivu, savjet , na pokazno kuhanje isl .
poz
|
|
|
Talianu
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 1
Joined: Dec 2017
Reputation:
0
Location: Lokve
|
RE: Pozdrav
Pozdrav Prijatelji!
Zovem se Goran Seratlić iz Lokava,Talianu je porodični špicname(nadimak) tako sam registrovan ovde a i na drugim forumima.
Po zanimanju sam inženjer prehrambene tehnologije,diplomirao na pivu a nikada nisam pokušao da ga napravim. Bavim se poljoprivredom,pretežno, ratarstvom i voćarstvo ujedno se bavim i preradom voća (amaterski) tj proizvodnjom ceđenih sokova i rakije.
Nedavno sam prvi put probao domaće pivo i bio prijatno iznenađen,tako sam rešio da se malo oprobam u proizvodnji za sopstvene potrebe.Od preme za kućno pivarstvo imam skoro sve osnovno takođe i imam neke objekte namenjene za preradu. Za sada sam napravio slad ne sviđa mi se kako je ispalo jer nije ravnomerno osušen tj grejno telo je bilo u sušari a cirkulacija vazduha nije bila adekvatnatako da je jedan deo ječma(slada) zbog neblagovremenog mešanja malo loše obojen. Toliko za sada od mene
|
|
|
devision
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 12
Joined: Dec 2017
Reputation:
0
Location: Tuzla
|
RE: Pozdrav
Pozdrav dobri ljudi..da se i ja stupastim..novi kolac, Davor iz Tuzle.
Uzivam kraft pive od 2013 a od Majevice ove godine skupljam znanje i opremu
(hvala Zlimfuru na pozivu i ostalima na dobrim pivama)
procitao sam sve uzduz i poprijeko i opet ne znam ni frtalj..
elem, u subotu smo zakuhali prvu turu..aa posle prve odma i drugu..SNPA clon po Zlimfurovom receptu..s burazom kuham
sve je islo glatko..male varijacije na temu temperature al nadoci ce s vremenom
za sada optimisticno mirise kvasac i pivo oko fermentora
toliko od mene za sada..zivi bili!
btw svaka cast na informacijama na forumu
|
|
|