Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sweet Stout & IPA
goramljak Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

RE: Sweet Stout & IPA
Ne, ne. Imam kvasca u talogu. To govorim. Mislim da bi jedino pametno sad bilo uzeti taj kvasac za sljedecu pivu. Smile
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(13.01.2018, 06:12 )goramljak Wrote: Ne, ne. Imam kvasca u talogu. To govorim. Mislim da bi jedino pametno sad bilo uzeti taj kvasac za sljedecu pivu. Smile
Nesto se tu ne slaze... Znaci, prilikom fermentacije kvasac koji dodas se dalje razmozava kako bi uspjesno odradio fermentaciju. Posto je kod tebe bila mala skroz tura onda je pitanje tih 11gr kvasca sto si dodao da li je i bilo velike potrebe za razmnozavanjem. Kako se kod tebe nije desila fermnetacija jer ti je OG skoro identican pocetnom onda je taj kvasac koji si ubacio mrtav inace bi odradio fermentaciju. Postoji mogucnost da je i hibernirao ukoliko je stajalo na niskoj temperaturi...ali pri podizanju je trebao proraditi.
WWW Find Odgovori
goramljak Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(13.01.2018, 06:16 )danny_boy Wrote:
(13.01.2018, 06:12 )goramljak Wrote: Ne, ne. Imam kvasca u talogu. To govorim. Mislim da bi jedino pametno sad bilo uzeti taj kvasac za sljedecu pivu. Smile
Nesto se tu ne slaze... Znaci, prilikom fermentacije kvasac koji dodas se dalje razmozava kako bi uspjesno odradio fermentaciju. Posto je kod tebe bila mala skroz tura onda je pitanje tih 11gr kvasca sto si dodao da li je i bilo velike potrebe za razmnozavanjem. Kako se kod tebe nije desila fermnetacija jer ti je OG skoro identican pocetnom onda je taj kvasac koji si ubacio mrtav inace bi odradio fermentaciju. Postoji mogucnost da je i hibernirao ukoliko je stajalo na niskoj temperaturi...ali pri podizanju je trebao proraditi.
Da sumiram samo. Da jos kvasca ubacim rehidriranog i podignem temperaturu? Sad je vrtio se na 21-23. Prema receptu sad bih morao spustiti na 16C nekih tjedan dana.
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(13.01.2018, 06:22 )goramljak Wrote:
(13.01.2018, 06:16 )danny_boy Wrote:
Da sumiram samo. Da jos kvasca ubacim rehidriranog i podignem temperaturu? Sad je vrtio se na 21-23. Prema receptu sad bih morao spustiti na 16C nekih tjedan dana.
Pa ubaci kao sto je stane rekao pa ces vidjeti...
WWW Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Ovo izgleda ako je to uopće moguće da je sve nekako otišlo u nefermentabilne šećere, što više razmišljam sve me vuče ka tome da je novo ubacivanje kvasca gubljenje, kvasca i vremena ali bi bilo dobro ubaciti čisto da vidimo što će se desiti...
Find Odgovori
goramljak Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(13.01.2018, 06:56 )Stane Wrote: Ovo izgleda ako je to uopće moguće da je sve nekako otišlo u nefermentabilne šećere, što više razmišljam sve me vuče ka tome da je novo ubacivanje kvasca gubljenje, kvasca i vremena ali bi bilo dobro ubaciti čisto da vidimo što će se desiti...

I sam imam isti osjecaj da ce sve propasti, ali eto ubacio sam pa javim dojmove za dan-dva. Smile Hvala ekipa na savjetima.
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

Sweet Stout & IPA
Koliko si ti laktoze krkno na tih 6litara?

Kod ovog piva I laktoza sjebe ocitanja na hidrometru, zato se preporucuje da se doda ili na sekundar ili kod flasiranja.

S obzirom da se radi o 6 litara piva, vrlo je lako sjebati fg malom kolicinom.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
WWW Find Odgovori
goramljak Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(14.01.2018, 08:11 )zlimfur Wrote: Koliko si ti laktoze krkno na tih 6litara?

Kod ovog piva I laktoza sjebe ocitanja na hidrometru, zato se preporucuje da se doda ili na sekundar ili kod flasiranja.

S obzirom da se radi o 6 litara piva, vrlo je lako sjebati fg malom kolicinom.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Iskreno sad napamet ne znam. Znam da sam skalirao i ubacio. Nisam bas htio prema cijeloj toj racunici i ostavio si prostora upravo zbog flasiranja jer sam mislio drugi dio tamo ubaciti. I ovo sto sam ubacio je cisto da ispostujem recept pa da vidim kako ce biti. Ocigledno vise tih faktora se spojilo i rezultirat ce propalom turom. Blush
Find Odgovori
goramljak Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(13.01.2018, 06:56 )Stane Wrote: Ovo izgleda ako je to uopće moguće da je sve nekako otišlo u nefermentabilne šećere, što više razmišljam sve me vuče ka tome da je novo ubacivanje kvasca gubljenje, kvasca i vremena ali bi bilo dobro ubaciti čisto da vidimo što će se desiti...

Evo jucer sve radi kao da nista nije bilo. Lesson learned hard way.. Hajde bas me sad zanima sta ce biti od pive. Ima tko savjet koliko da drzim tako s obzirom da je se ovo dogodilo?
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

drzi opet najmanje dvije sedmice. valjda ti se nije inficiralo.
WWW Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools