Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Početak jedne, nadam se, dobre avanture
pedjasan Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

This post was last modified: 17.05.2018, 01:12 by pedjasan.
Pozdrav svima,
već dugo vremena pratim ovaj forum i nakanjujem se da "zakuvam" prvo pivo.
Znajući sebe, tako bi ostalo da me jedan drugar nije "natjerao" da kupimo zajedno početni komplet sa stranice mojepivo.
Prije neki dan smo i probali tu prvu turu i svi su veoma zadovoljni iako smo svjesni da je to samo dio cijelog procesa.

Proučio sam kompletan forum i ono što me veoma zanima je stav iskusnih kraftera da li ima smisla ići u nabavku nekog od gotovih sistema kao npr:
https://www.brouwland.com/en/our-product...rew-kettle

Koliko sam upratio da bih napravio sam neki HERMS nisam siguran koliko bih tu uštedio a imamo ideju da pravimo bar 30ak tura godišnje pa bi onda možda ulaganje u ovakav neki sistem imalo smisla.

Ideja nam je da ovdje u Gradišci okupimo jednu ekipicu za ovaj "hobi" te da se također uključimo u druženja koja se organizuju.
Kako sam vidio na forumu ima jedan krafter iz Gradiške pa ću ga kontaktirati i drago nam je da nismo jedini odavde.

Svakako planiramo posjetu BL 19.5. te kontakt sa ekipom iz krafter BL.

Za sada toliko, svaki savjet rado prihvatam.
Find Odgovori
Trigger Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

RE: Početak jedne, nadam se, dobre avanture
(17.05.2018, 01:11 )pedjasan Wrote: Pozdrav svima,
već dugo vremena pratim ovaj forum i nakanjujem se da "zakuvam" prvo pivo.
Znajući sebe, tako bi ostalo da me jedan drugar nije "natjerao" da kupimo zajedno početni komplet sa stranice mojepivo.
Prije neki dan smo i probali tu prvu turu i svi su veoma zadovoljni iako smo svjesni da je to samo dio cijelog procesa.

Proučio sam kompletan forum i ono što me veoma zanima je stav iskusnih kraftera da li ima smisla ići u nabavku nekog od gotovih sistema kao npr:
https://www.brouwland.com/en/our-product...rew-kettle

Koliko sam upratio da bih napravio sam neki HERMS nisam siguran koliko bih tu uštedio a imamo ideju da pravimo bar 30ak tura godišnje pa bi onda možda ulaganje u ovakav neki sistem imalo smisla.

Ideja nam je da ovdje u Gradišci okupimo jednu ekipicu za ovaj "hobi" te da se također uključimo u druženja koja se organizuju.
Kako sam vidio na forumu ima jedan krafter iz Gradiške pa ću ga kontaktirati i drago nam je da nismo jedini odavde.

Svakako planiramo posjetu BL 19.5. te kontakt sa ekipom iz krafter BL.

Za sada toliko, svaki savjet rado prihvatam.

Vidimo se u subotuWink))
Alright Dave?
Find Odgovori
PaleAle Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Dobrodošao i sretno sa pivarenjem! Smile
Find Odgovori
Pivarunajavi Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Dobrodosao. Moje misljenje je da se definitivno isplati nabaviti gotov sistem za kuvanje. Malo je skuplje u startu, ali zato odmah mozes da se posvettis kuvanju, a ne da gubis vrijeme na sastavljanje opreme. Osim ako ne uzivas u DIY.

Послато са 6055K уз помоћ Тапатока
Using Tapatalk
WWW Find Odgovori
pedjasan Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Još jednom hvala svim koji su dali komentare. Moram pohvaliti organizaciju 3. Banjalučkog festivala zanatskog piva. Sve je bilo super, piva koja sam stigao probati su odlična i još više sam dobio elan za nastavak. Uspio sam naći kod jedne firme na stanju ovaj Brew Monk i sad ga planiram naručiti i usput bih odmah uzeo i chiller. Kako vidim do cca 80-90 eura mogu uzeti i pločasti i spiralni pa ako može savjet koji se bolje pokazao.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

(21.05.2018, 01:52 )pedjasan Wrote: Još jednom hvala svim koji su dali komentare. Moram pohvaliti organizaciju 3. Banjalučkog festivala zanatskog piva. Sve je bilo super, piva koja sam stigao probati su odlična i još više sam dobio elan za nastavak. Uspio sam naći kod jedne firme na stanju ovaj Brew Monk i sad ga planiram naručiti i usput bih odmah uzeo i chiller. Kako vidim do cca 80-90 eura mogu uzeti i pločasti i spiralni pa ako može savjet koji se bolje pokazao.
Što nisi došao za šank i predstavio se?, pivari su bili prezauzeti točenjem i brigom da sve bude kako je i bilo, odlično:thumbsup:, ali bi netko odvojio vremena da ti odgovori na sve nedoumice koje imaš trenutno, također na festivalu je bila i ekipa iz Gradiške, samo je trebalo malo hrabrostibeer

Za ovaj sistem koji navodis mislim da je bolji spiralni ali ne tvrdim, ima tu puno varijacijabeer
Find Odgovori
pedjasan Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(21.05.2018, 09:09 )Stane Wrote:
(21.05.2018, 01:52 )pedjasan Wrote: Još jednom hvala svim koji su dali komentare. Moram pohvaliti organizaciju 3. Banjalučkog festivala zanatskog piva. Sve je bilo super, piva koja sam stigao probati su odlična i još više sam dobio elan za nastavak. Uspio sam naći kod jedne firme na stanju ovaj Brew Monk i sad ga planiram naručiti i usput bih odmah uzeo i chiller. Kako vidim do cca 80-90 eura mogu uzeti i pločasti i spiralni pa ako može savjet koji se bolje pokazao.
Što nisi došao za šank i predstavio se?, pivari su bili prezauzeti točenjem i brigom da sve bude kako je i bilo, odlično:thumbsup:, ali bi netko odvojio vremena da ti odgovori na sve nedoumice koje imaš trenutno, također na festivalu je bila i ekipa iz Gradiške, samo je trebalo malo hrabrostibeer

Za ovaj sistem koji navodis mislim da je bolji spiralni ali ne tvrdim, ima tu puno varijacijabeer

Sledeći put neću propustiti priliku. Malo je bila gužva za šankom Smile pa nisam htio da smaram nikoga. Sa Triggerom (starijim Smile ) sam popričao dosta ali nisam se tad sjetio ovog pitanja. Ekipu iz Gradiške sam uglavnom koristio za savjet šta dalje probati Smile. Uglavnom nastojim čitanjem foruma da pokupim što više informacija a onda konkretna pitanja koja nisma uspio razriješiti postavim ovdje.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools