Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Slike hrane
sarajevskopivo Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 361
Joined: Nov 2012
Reputation: 4 Location: Chicago, USA
RE: Slike hrane
@flying man - hvala na receptu. Probat cu na manjoj kolicini mesa pa javim kako je isaplo.
Keg 1: Orange/coriander
Keg 2: Chocolate Milk Stout
Keg 3: Torpedo IPA
Fermentor 1: ESB
Find Odgovori
Flying_man Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 28
Joined: Dec 2012
Reputation: 2 Location: Boljevac, Timocka krajina
RE: Slike hrane
Nema na cemu.
Bolje biti malo glup, nego malo pametan!
[Image: flylogo2.png]
WWW Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation: 9 Location: Sarajevo
RE: Slike hrane
This post was last modified: 13.04.2013, 05:59 by danny_boy.
Danas sam po prvi put pripremao za jelo Lubina, i pošto je sve ispalo
i više nego dobro evo da podijelim fotke kao i recept.

Potrebno:
Lubin, krompir, mrkva, bijeli luk, maslinovo ulje, sol

1. Najprije krompir i mrkvu očistiti i izrezati na odgovarajuće komade. Nakon toga u vodi ih kuhati nekih 5minuta, taman toliko da malo
omekšaju. U vodu dodati i malo soli.

2. Isjeckati bijeli luk skroz sitno te pomiješati sa maslinovim uljem.

3. Ukoliko je Lubin veći nasjeći ga s obe strane. Nakon toga premazati ga
smjesom napravljenom od maslinovog ulja i bijelog luka.

4. U tepsiju postaviti aluminijsku foliju, te je premazati maslinovim uljem. Nakon toga u tepsiju dodati povrće, te preko povrća Lubina. Na ovo sve
ja sam dodao još malo mladog luka.

5. Sve dobro zamotati te peći u rerni na 200°C oko 40min.

Evo kako sve to izgleda:

1. Pripremljeno za pečenje
[Image: riba1m.jpg]

2. Nakon pečenja
[Image: riba2.jpg]

3. Servirano za jelo
[Image: riba3.jpg]

Naravno uz ovo dobro ide neko bijelo vino. Zivjeli
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Slike hrane
uh lubin je odličan. gledaj uvijek da uzmeš onog divljeg umjesto gojenog. jest da je dosta skuplji, ali je puno, puno bolji......svaka čast na lubinu Big Grin
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation: 9 Location: Sarajevo
RE: Slike hrane
Nisam siguran kako je gojen, ali je cijena ovog kapitalca bila 26KM/kg.

Što se tiče okusa, zaista pravi specijalitet...preporučujem čak i onima
koji vjeruju samo u jagnjetinu :-D
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Slike hrane
grilovani puzevi na bijelom luku. Smile

[Image: fTbwMEE.jpg]
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Flying_man Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 28
Joined: Dec 2012
Reputation: 2 Location: Boljevac, Timocka krajina
RE: Slike hrane
Kako se spremaju ovi puzevi? Mislim kako ih cistis (pre stavljanja na rostilj)? I kako se "vade" prilikom konzumiranja?
Bolje biti malo glup, nego malo pametan!
[Image: flylogo2.png]
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Slike hrane
puzevi se nakon "branja" ostave u mrezi da vise 24-48 sati i oni jako puno svoje sluzi otpustaju tako da se doslovno sami ociste od truncica, zemlje i ostalih necistoca.

onda ih kuhas u slanoj vodi. nakon toga ocijedis i kuhas u drugoj vodi i vinu. mogu biti u sosu, na rostilju, na sto nacina. jestiv je samo jedan mali dio mesa, a ostatak se baca. kucice u restoranima iskoriste tako da u njih ponovo vrate taj prednji, jestivi komad mesa, kao na ovoj mojoj slici.

sto se jedenja tice, ima poseban pribor za jelo, kao mala klijesta kojima se kucica uhvati i jedna mala viljuskica sa samo dva uska siljka kojima se meso vadi iz kucice.

puzevi su zakon Smile
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Slike hrane
ima jedna zanimljivost u vezi puzeva, a to je da bi ih trebalo kuhati u hladnoj vodi. ako ih ubacite u vec prokljucalu vodu, automatski se zgrce i zavuku unutra i jednostavno se smezuraju. kad se stave u hladnu vodu, pa polako podgrijavaju, to se ne desi.

u svicarskoj je zakonom zabranjeno kuhati puzeve u hladnoj vodi i to su isposlovala drustva za zastitu zivotinja.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Flying_man Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 28
Joined: Dec 2012
Reputation: 2 Location: Boljevac, Timocka krajina
RE: Slike hrane
Ma tako ih i ja kuvam, ali nisam znao za to da odstoje u mrezi. A mislio sam da idu na rostilj celi sa kucicom. Wink
Bolje biti malo glup, nego malo pametan!
[Image: flylogo2.png]
WWW Find Odgovori
Flying_man Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 28
Joined: Dec 2012
Reputation: 2 Location: Boljevac, Timocka krajina
RE: Slike hrane
Hleb koji se ne mesi

[Image: hleb1.jpg]
[Image: hleb2.jpg]
Bolje biti malo glup, nego malo pametan!
[Image: flylogo2.png]
WWW Find Odgovori
Svarrogh Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 476
Joined: Nov 2012
Reputation: 4 Location: Vukovar, Croatia
RE: Slike hrane
Nista bez masti i paprike Big Grin Izgleda odlicno! Moze recept?
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 16 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools