Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


prvo kuhanje -
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 236
Joined: Jul 2013
Reputation: 1 Location: Mostar
RE: prvo kuhanje -
bit će za mentore pokoji dojam
samo da sve dobro ispadne
Find Odgovori
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 236
Joined: Jul 2013
Reputation: 1 Location: Mostar
RE: prvo kuhanje -
https://www.dropbox.com/sh/88bmq07q0sz6x6x/XqQ-Y_x_Ei
evo i slike flaširanja
opet u 1h završio
definitivno će se zvati "ponoćno pivo" beer
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation: 9 Location: Sarajevo
RE: prvo kuhanje -
Onda je najbolje da se i pije do sitnih sati, kad je tako :-)

Dobro izgleda, cestitam. Sad samo strpljenja najmanje 15
dana, a pozeljno je 30.

Ja sam radi nestrpljenja znao probavati pivo svakih
nekoliko dana nakon fermentacije. Svaki novi put se
okus bitno razlikuje od prethodnog, radi dozrijevanja piva.
Tek nakon 30 dana se zaokruzi okus i nema vise u tako
kratkom periodu velikih promjena.

Matematickim rijecnikom; limes okusa piva tezi granicnoj
vrijednosti kada vrijeme t->30 :-)

Cekamo dojmove!
WWW Find Odgovori
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 236
Joined: Jul 2013
Reputation: 1 Location: Mostar
RE: prvo kuhanje -
čekat ćemo koliko se mora
Sad
bit će dojam bolji
beer
Find Odgovori
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 236
Joined: Jul 2013
Reputation: 1 Location: Mostar
RE: prvo kuhanje -
večeras sam probao pivo nakon 12 dana od flaširanja
čini se dobro
i pjena i okus su ok, malo je jako i gorkasto, ali evo može se piti
burence
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation: 9 Location: Sarajevo
Re: RE: prvo kuhanje -
(23.11.2013, 03:19 )radobolja Wrote: večeras sam probao pivo nakon 12 dana od flaširanja
čini se dobro
i pjena i okus su ok, malo je jako i gorkasto, ali evo može se piti
burence

Čestitam! Mogao si i uslikati.

Biće to odlično pivo, samo se strpi i cekaj jos. Nakon 12 dana okus nije ni blizu kako to bude za 30 ili vise dana.
WWW Find Odgovori
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 236
Joined: Jul 2013
Reputation: 1 Location: Mostar
RE: prvo kuhanje -
ima slika, nego nisam sinoć skidao

https://www.dropbox.com/home/kusanje
Find Odgovori
Oseloth Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 10
Joined: Nov 2013
Reputation: 0 Location: Croatia
Re: prvo kuhanje -
Imaš li gdje drugdje slika, drop me traži registraciju.
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation: 9 Location: Sarajevo
Re: RE: prvo kuhanje -
(23.11.2013, 07:15 )radobolja Wrote: ima slika, nego nisam sinoć skidao

https://www.dropbox.com/home/kusanje

Nije dobar link, trebas koristiti "share link" komandu da bi ostali imali pristup.
WWW Find Odgovori
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 236
Joined: Jul 2013
Reputation: 1 Location: Mostar
RE: prvo kuhanje -
This post was last modified: 25.11.2013, 08:00 by radobolja.
(25.11.2013, 06:56 )danny_boy Wrote:
(23.11.2013, 07:15 )radobolja Wrote: ima slika, nego nisam sinoć skidao

https://www.dropbox.com/home/kusanje

Nije dobar link, trebas koristiti "share link" komandu da bi ostali imali pristup.

https://www.dropbox.com/sh/vguwfs3vvprrcnz/pKIsxM57F7
vidi li se sada?
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation: 9 Location: Sarajevo
Re: prvo kuhanje -
This post was last modified: 25.11.2013, 08:08 by danny_boy.
Sad je ok.

E šta su ti geni :-)
WWW Find Odgovori
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 236
Joined: Jul 2013
Reputation: 1 Location: Mostar
RE: prvo kuhanje -
This post was last modified: 02.12.2013, 10:48 by radobolja.
... pa znaš da krv nije voda danny
beer
nego jučer sam drugu turu kuhao, po receptu Belgijanac od Aleksandra uz minimalne korekcije, kupio kod Oldbridz, sve ok ispalo, uspio sam uhvatiti i OG oko 14 po breixu (po receptu je bilo 12-13) s tim da sam dobio nešto manje tekućine38l a ciljao sam na 40.
Napravio sam kutiju od stiropora jer su temerature niže, međutim izgleda da je pivo bilo pretoplo, preko 30' pa mi je u kutiji sve pokipilo jutros, vrenjača prazna i u njoj zbog prepunog fermentera povratilo kroz cijev talog.
A temperatura bila 27', trebalo bi biti oko 22', valjda neće biti problem ?!
Sad
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 5 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools