Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Recenzije domaćih piva
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Recenzije domaćih piva
evo upravo probavam zisov ipa koji mi je neki dan dobacio. evo ovo je recept http://www.volimpivo.ba/thread-309-post-...ml#pid7042

[Image: zisov%20ipa.jpg]

uglavnom, kao što je i sam zis rekao, i meni je njegov prošli IPA bio bolji, što ne znači da ovaj ne valja. meni ovdje jednostavno nedostaje još arome hmelja. nema onog udara hmelja kao što je bio u prošlom IPA koji sam pio. iskreno, pivo je dobro ali bi ga skoro mogao svrstati u APA. do čega je nemam pojma nisam baš detaljno zagledao recept, ali čini mi se da hmelja ima dosta i dovoljno. gorčina je fina, kratka i oštra, samo mi fali još arome. eto, pošto si tražio da budem maksimalno iskren i kritičan Smile inače, očekujem i od tebe da napišeš koju o witu maksimalno kritično, s kojim ni ja nisam baš zadovoljan. probao sam danas jednu flašu i jebemliga totalno mi je različita od uzoraka koje sam probavao iz fermentora. izgubila se narandza i kvasac i nema nikako banane i fenola koliko sam očekivao. možda mu treba još malo vremena, vidjet ćemo....

shank
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Svarrogh Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Da nije kod Zisa u pitanju starost hmelja? Sta se desilo sa Witom?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Recenzije domaćih piva
Ne znam, evo danas otvorio jednu flasu i sad mi je super. Nemam pojma, mozda sam previse kritican pa mu trazim mane. Ova boca koju sam danas otvorio mi je bas legla... Volio bih cuti sta ce drugi reci, a obavezno bih volio do tebe @svarrogh da dobacim koju bocu... Samo ne znam kako cemo to izvesti, ako ti neka opcija padne na pamet javi Zivjeli

Sent from my iPad using Tapatalk
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV

(18.12.2013, 08:11 )Svarrogh Wrote: Da nije kod Zisa u pitanju starost hmelja? Sta se desilo sa Witom?

Nije starost jednostavno fali jos hmelja, opet greska mislio sam da se cascade nece osjetiti pored amarilla i chinok-a a trebao sam i cascade dodati na suho hmeljenje uz ova 3, sta je tu je popit ce se sigurno. Za musicin Wit da kazem koju, nemam uporednog piva i cini mi se da je ovo prvi wit koji pijem. Meni je super pivo, lagano (poslije moje nazovi IPE) osvjezavajuce. Pravo ljetno pivo, fino se osjeti koriander i narandjina kora. Sve u svemu meni super pivo Big Grin

P.S. Moja supruga rece "ovo ko' radler" naucila se na IPA Big GrinBig GrinBig Grin
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

da, i na druzenju se svima svidjelo, a i meni se bas svidja, a i svi koji su probali kazu da je super. rano sam ga probavao, to je problem Smile
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Probao red ale od @radobolja. Prvo njegovo pivo. I stvarno mi se jako svidjelo. Ako je ovo prvo pivo kakvo ce onda biti deseto Smile tehnicki sve ok, boja, tekstura, pjena jako dobra. Okus malty, mislim da je ovo s04 kvasac i da je fermentacija bila po ps-u jer stvarno nema nikakvih off okusa i pivo je bas ugodno. Svaka cast radobolja Zivjeli

[Image: IMAG0103.jpg]
Find Odgovori
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(23.01.2014, 10:58 )pivska mušica Wrote: Probao red ale od @radobolja. ...

[Image: IMAG0103.jpg]

- drago mi je da ti se sviđa red, mislim da je odležalo dovoljno dugo jer je kuhano u devetom mjesecu, a valjda je vremenom sve bolje. Kvasac je S05. Sve je kuhano prema djulbinom receptu "Medo Ale Beer", s tim da sam (slučajno) reducirao količinu vode pa je ostalo jače po količini alkohola i aromi - trebalo je ispasti 23l piva a meni je ispalo 19l. Planiram još jednu istu pivu kuhati samo što ću dodatno pojačati količinu cascade-a za 25%, ostalo će biti isto.
- Zanima me šta ćeš reći za moje drugo pivo Belgian pale ale koji sam pravio prema Aleksandrovom receptu. ...a možda ti danny nije dao bocu, u zadnje vrijeme je opasno pao po belgijancima, pa me ne bi čudilo da ju je popio :-)
- ... treće pivo, onaj smash što ste mi skudili :-) pa sam odustao od suhog hmeljenja. Sav hmelj sam stavio za vrijeme kuhanja, kuhao sam prije 12 dana tako da ću ga flaširati za 7 - 10 dana.
Zivjeli
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

@Radobolja

Prvo pivo i odmah diploma u ruke. Čestitam! :-)
WWW Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Re: Recenzije domaćih piva
This post was last modified: 24.01.2014, 09:41 by AleksandarV.
Evo sam upravo probao Mušici Vit.
Kremasta sniježno bijela pjena, prst debela skroz do kraja čaše. Boja blijeda kao slama žuta. Dobra karbonizacija. Peppery. Srednje tijelo. Alkohol se ne osjeća. Kličići se vrlo lagano osjete. Lagana citrusna kiselost. Vuče na hljeb, suhi finiš bready . Pale, spicy, fruity and refreshing. Lacing dobar, posebno pri dnu.
Šteta što vani nije +40 poslije par sati kopanja da se stekne puni refreshing utisak Tongue.
Sent from my Z10 using Tapatalk 2

Attached Files Thumbnail(s)

Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Ljudi, imao sam priliku da probam Mušicin Bloody Hop!

[Image: lhdenc8o5rt22w48bir.jpg]

Ja nisam neki dobar recenzent i nisam nešto piva mnogo ni popio, al tvrdim da je najbolje koje sam pio do sada, a volio bih da probam bolje!
Miris se osjeti odmah po otvaranju boce. O drugim detaljima ne umijem da pričam. Po meni, snažno pivo, za moj ukus gorko koliko treba... Pravo muško pivo! Ukus traje satima!
A ocjena je data u Mađarskoj!
Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
elektropionir Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Re: Recenzije domaćih piva
Evo i ja se u upravo izvrcem naopačke sa ovim čudom i lagano hobbit novi...
Milina!
[Image: nejeju4a.jpg]
Find Odgovori
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Sta je ovo, lakse doci do Bloody Hop-a nego do Premingera
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 8 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools