Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

oprema
stefan Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

oprema
Treba mi pomoc oko opreme tj zeleo bih da znam koja je cena mini pivare koja moze da proizvede 200l dnevno minimum Smile
Find Odgovori
berabera Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

RE: oprema
da li to mislis sa atestiranom opremom ili na divlje?
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Re: oprema
Vidi na www.alibaba.com

http://m.alibaba.com/product/582664472/t...pment.html

Mada sumnjam da jr cijena seta 5000-9000$.
Uračunaj tu I transport, carinu I slično.

Sent from my Z10 using Tapatalk 2
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Braumeister od 200l košta oko 12.000€... To je samo trosak kotla, bez fermentacije i bez opreme za serviranje/flasiranje...
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

This post was last modified: 01.02.2014, 01:16 by danny_boy.
Pogledaj ovdje

http://www.speidels-braumeister.de/

Iako bi se mozda mogao napraviti i klon koji bi bio jeftiniji, mislim da je ipak bolje kupiti nesto sto je provjereno. Ocito planiras komercijalnu proizvodnju, a tu je kvaliteta sistema jako bitna. Svaka improvizacija vodi do nestabilnosti u radu, stalnih servisa i slicno

Niko ti ne moze dati tacan odgovor jer da bi se to napravilo potrebna je jako detaljna analiza. Ovo gore sa linka je samo jedan manji dio troskova. Ostali troskovi su prostor, potrebna odobrenja, fermentori, sirovine, analiza proizvoda, pakovanje, skladistenje, manuelni rad...uglavnom jako je kompleksno i sirok je dijapazon mogucih troskova.

Naravno, vjerovatno si i sam racunao na sve ovo...

U svakom slucaju sretno!
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Spiedel je skup, ali kod niih je postprodajni dio vrhunski. Znaci, trening radnika, servis, rezervni dijelovi, brzina, garancija, sve. Zato i kosta toliko.
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Mislim da se već ranije vodila rasprava o visini investicije u mikro pivaru. Ja svakako pozdravljam bilo kakvo razmišljanje u tom pravcu. Generalno oko 50.000 € bi bio startni kapital pa naviše. Ovisno o željama i mogućnostima.
Ako ti treba za kuću to je druga stvar i onda se više isplati praviti je sam ili kuhati iz više tura.

Sent from my Z10 using Tapatalk 2
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Da, to je taj broj 50.000€ s naglaskom na ovo 'na više' i sa napomenom da se podrazumijeva da imas prostor.
Find Odgovori
berabera Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

svaki komad mora biti licenciran i atestiran za nase standarde i ako navedes da je rok trajanja piva 60 dana onda odnosis 60 boca od te ture na analizu sto svaki dan otvaraju po jednu bocu i testiraju ko fol i po danu kosta oko 80 km.trenutno se radi u banja luci na institutu Vaso Butozan gdje rade i ostale provjere kao naprimjer za mljekare i sokare i slicno
Find Odgovori
stefan Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

da zanima me za proizvodnj za sopstveni lokal je imam neke planove pa zelim da znam koliko sta kosta. Da znam koliko novca da spremim Smile
Zar suma od 50 000e nije malo velika suma. Naravno razume se da imam prostor i sve ostalo sto je potrebno to nije problem problem je naci malu pivaru za prihvatljivu cifru mozda do nekih 20 000.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

trazi polovno. sve se to moze i napraviti za manje para, ali moras spojiti najmanje tri ili četiri različite profesije (elektrotehničar, dobar varioc, vodoinstalater, plindžija i iskusan pivar kojega bi ova trojica morali slušati Smile )

mana ovih sistema koje sam izgradiš je u tome što od verzije beta v.0.0.1 do stalne verzije v.1.0.0 će ti biti najvjerovatnije jako puno promjena i dorađivanja sistema, tako da sve te ljude moraš imati blizu cijelo to vrijeme da rješavaju eventualne probleme i da čitav sistem po sistemu greška-ispravka dovedu u potpuno funkcionalno stanje. šta ćeš za energiju? za vodu? ako hoces dobro pivo morao bi prilagođavati vodu a za to bi ti trebali RO filteri i znanje o prilagođavanju vode za pivo. imaš li dobavljače sirovina? gdje ćeš uzimati hmelj, slad, logistika? imaš li dovoljno prostora za fermentaciju? da li si sve razradio - koliko puta dnevno/sedmično kuhati pivo itd.....
Find Odgovori
Sile Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Dok u Usa prodaju iz podruma kod nas u Europi to je kruh sa 12 kora
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools