Stane
1.100 OG, 10% ABV
Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation:
5
Location: Tolisa (Orašje)
|
RE: Stanetovo prvo kuhanje
This post was last modified: 25.03.2014, 08:35 by Stane.
(25.03.2014, 08:21 )Pivdzija Wrote: probaj sakriti jedno 2-3 boce od sebe. pa ih izvadi za mjesec-dva
eh, da. čestitam na prvom pivu! Hvala na čestitkama, pokušat ću, ali kako stvari sada stoje mislim da neću uspjeti izdržati ni dan a da ne probam barem jedno. . Možda sačuvam neko od druge ture?.
(25.03.2014, 08:23 )mange_tout! Wrote: (25.03.2014, 08:17 )stane2006 Wrote: Flaširano prije četiri dana, nisam više mogao izdržati, otvorio flašu da probam. Kada sam otvorio čulo se malo ono kss, pojavilo se malo pjene na vrhu, onda sam pogledao pri svjetlu, bilo je dosta mjehurića, nasuo u čašu, pjene je bilo 2-4cm, nakon 20 minuta pjene u čaši još uvijek ima, malo ali je ima i nema namjeru nestati. Nakon probe u odnosu na ono što sam probao na dan flaširanja da je izgubilo na gorčini a i karmel se manje osjeti. Ukratko moji dojmovi su, samo neka ovako nastavi, za mene je već sada ovo pivo (sedma od devet, zvjezdane staze, u odnosu na ovu domaću komercijalu). Možda je malo subjektivno ali stvarno mislim tako.
biće to puno bolje za 10 i više dana. veoma je bitno da se strpiš, bar još 10 dana. uočit ćeš veliku razliku između uzorka za fg i piva nakon 14 dana u flašama.
nije subjektivno ako je porediš sa sedmom, onda mogu samo da zamislim koliko ti je dobro pivo Za mene je kao sedma već sada , ovih dana bih se trebao naći sa Danny_boy-om, volio bih da on proba pa da kao iskusniji pivar kaže objektivno, jel valja, ili sam ja sebi malo umislio .
|
|
|