Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pokušaj kloniranja Biscuit slada
Shone Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 52
Joined: Nov 2013
Reputation: 0 Location: Beograd
RE: Pokušaj kloniranja Biscuit slada
(28.03.2014, 04:32 )stera Wrote: Moj biscuit je gotov.
Nisam merio koliko sam slada Becka Palanka stavio.
Stavio sam da pokrije dno pleha 1cm.
Przio sam u 2 pleha /suda. Pleh i vatrostalnoj posudi.
Jedan sud sam pekao 15minuta duze. Posle pocetnih 15 min dodao sam i drugi sud.
Przio sam prvi 50 min a drugi znaci 35minuta.
Temperatura oko 130"C, ali sam posle 20-tak minuta podigao na 150"C jer nije se osetio nikakav miris.
Kod klasicnih rerni bez termometra koji stoji u rerni tesko je znati i pogoditi.

>>>>i onda dok sam cekao da se ohladi zeznem i prespem ih u istu posudu , tako da nisam stigao da vidim kolika je razlika u tih 15 minuta.
Kad pomirisem BP slad mirise na zito, psenicu, dok ovaj przeni mirise na hleb ili keks.
Takav ima i ukus. Dok zvacem mrvi se kao pravi keks.
Po svim opisima deluje kao da je to> to.
Voleo bi da imam 'fabricki' bisquite da ih uporedim, i cim budem bio u prilici da ga nabavim, kupujem kilo radi poredjenja.
Maltinex slad je dosta tamniji od Weyerman Pilsnera, zato ga nemoj stavljati mnogo, jer si ga sigurno prepekao.
Jedno pivo taman, dva piva mnogo, tri malo.
Find Odgovori



Messages In This Thread
Pokušaj kloniranja Biscuit slada - by Sile - 04.01.2013, 04:39
RE: Pokušaj kloniranja Biscuit slada - by Shone - 30.03.2014, 12:18
RE: Pokušaj kloniranja Biscuit slada - by zis - 17.12.2014, 08:19

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools