Lakefront IPA
This post was last modified: 20.04.2014, 03:47 by yankee fan.
Ovo pivce vec dugo vremena namjeravam da ocjenim, cuci mi u frizideru vec neko vrijeme i ovo je poslednja flasa.
Sipao u snifter, boja meda, kapa osrednja, ostala do kraja, lacing osrednji takodje, karbonizacija nesto iznad prosjeka.
Miris! Ah, ovo pivo mozda ima najjaci mirisod svih piva kje sam probao, probao sam ga zenom par puta, ona uzme malo duzi gutljaj, ono sto je najjace oruzje ovom pivu je njegov miris, a to je nesumnjivo vocno- cvjetni! Papaja ili nesto slicno od voca, izuzetno je floralno, dakle cvjetno i podsjeca me malo na Ithaca Flower Power! Miris je tako snazan da mi je zao da ga pijem uopste!!!!!
Ukus- dakle idemo redom; pokusacu sto vjerodostojnije da opisem UKUS, papaja, med, marmelada, osjeca se dosta slada, ali nista lose, cak naprotiv. Gorcine kao da nema, ne osjecam nista od tih poznatih hmellnih sorti,malo grejpfuta! Veliko pivo, bas veliko sa svojim ukusom i aromom,kao da nije pivo nego neko drugo alkholno pice, onako neodredjeno; ne znam kako da ga svrstam pod IPA piva, ali je nevidjeno ukusno!
za ukus 4.5/5