Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Prilagođavanje vode za pivarstvo
ale ale Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 780
Joined: Nov 2012
Reputation: 1 Location: Bec
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo
This post was last modified: 24.04.2014, 01:54 by ale ale.
Pa ok, dodao bih onda ipak i u vodu za ispiranje malo mlijecne kiseline (moja voda ima Ph 7,92), jedino sto ez_caclulator ne racuna takvo nesto, koliko da stavim (?)

Evo sta kaze hobbybrauer.de:
Da bi se alkalitet smanjio za 1,0 °dH , potrebno je 3,3g. 80%tne mlijecne kiseline (ili 130g. Sauermalza - acidulated malt) na hektolitar vode.
Pretpostavljam da mogu uzeti da je odokativno 1g. = 1ml...
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by zis - 18.11.2012, 08:14
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by zis - 19.11.2012, 04:29
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Pop - 23.08.2013, 12:04
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Pop - 23.08.2013, 06:30
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Pop - 24.08.2013, 08:57
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Fix - 11.11.2013, 05:50
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Fix - 11.11.2013, 07:06
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Fix - 13.11.2013, 03:44
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by ale ale - 24.04.2014, 01:27
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by zis - 11.03.2016, 07:40
Prilagođavanje vode za pivarstvo - by mirren - 23.09.2018, 12:45

Forum Jump:


Users browsing this thread: 11 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools