gorki
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 18
Joined: Jan 2014
Reputation:
0
Location: Sarajevo + Pale
|
gorki problemi
Da malo opisem svoje napokon prvo kuvanje Aurora piva.. Poceo sa meljenjem slada, izmljeo ga na mlinu cekicaru granulacija je bila otprilike kao i na slikama na forumu. Ukomljavao sezdeset minuta. Temparatura je bila u granicama, ali se javio problem prilikom istakanja. Posto sam u fleksibilnu cjev u mash tunu zaboravio staviti spiralu od bakra ista mi se sljepila i istakanje je trajalo nekih dva sata. Curilo je jedva kao kresa od sibice.mislio sam da je slad zabetonirao ali nije, bio je rastresit i kad sam ismopao crjevo vidio sam da je sljepljeno. I sta da radim ? ?? Nista kad sam krenuo krenuo. Nastavim i prvo ispiranje i drugo ispiranje zavrsim tek oko osam sati uvece. Od planiranih 24 litra ja skupim 22 l . I kad pomislis dobro sad idem izmjeriti OG i naspem u menzuru sladovinu iz mokrre ruke mi ispane hisromerar i slomim ga. Tu nastaje prekid filma.uzmem tih 22 litra i sta da radim sa njima, da ne ostavim u balonu, uzmem od muke i naspem u lonac i skuvam po receptu, na kraju kuvanja od plairanih 22 litra ja dobijem 18 litara. Jeli moguce da je isparilo 4 litra????? Ohladim chilerom, aeriram dobro i saspem kvasac i sve to na28 srepeni celźiusa. U loncu mi se pojavila ogromna pjena i sladovina mi je bila nekako mutna.sve to naspem u stakleni balon i stavim vranj. Sta mu bog da. Dali ce biti od toga ista ????????. Bas sam se sjebenzi, mislio sam kuvati oatmel stout i sve spremio i ali nesto mi se sad neda. Toliko od mene, pa ako ko ima kakvu prestavu spreman sam za savjete.
|
|
|