Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


mutno pivo
gorki Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 18
Joined: Jan 2014
Reputation: 0 Location: Sarajevo + Pale
mutno pivo
Pitanje za iskusne pivdjije! Posto sam pri presipanju sladovine u balon primjetio da mi je pivo pofino mutno, a radio sam i recirkulaciju i to nekih sest puta ali opet mutno, ispravno crjevo i nije uopste rjetko da prodje nesto kroz njega.
E sad pitanje napokonWink dali ce se ta mutnoca i cestice koje prave tu mutnocu tokom ovih 20 dana sleci na dno? Kao sto se slegne kod vina kada ga radim. Procitao sam na forumu o bistrenju irskom mahovinom ali za nju je kasno jer je pivo u fermentoru. Zelatin mi je nesto afifan, mene interesuje posto vino bistrim prirodnim putem, jedno bjelance od jajeta izmiksam i pri prvom pretakanju ga dodam na 50 litara vina i icbistri ga fantazija. Dali bi ovaj proces mogao primjeniti kod piva i kako?
Find Odgovori



Messages In This Thread
mutno pivo - by gorki - 02.05.2014, 08:47
RE: mutno pivo - by mange_tout! - 02.05.2014, 08:57
RE: mutno pivo - by pivska mušica - 02.05.2014, 08:59
RE: mutno pivo - by gorki - 02.05.2014, 09:28
RE: mutno pivo - by Stane - 12.06.2014, 06:00
RE: mutno pivo - by pivska mušica - 12.06.2014, 06:01
RE: mutno pivo - by Stane - 12.06.2014, 06:06
RE: mutno pivo - by pivska mušica - 12.06.2014, 06:09
RE: mutno pivo - by Stane - 12.06.2014, 06:10

Forum Jump:


Users browsing this thread: 4 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools