RE: Nestašica američkog hmelja.
Neka, prvo da popijemo umjetničkog Perhana, a što se intellectual tiče, necemo pretjerivat
inače prezirem teoretičare zavjera i slične stvari, ali ovo nema veze s tim, ove stvari profesori s dovoljno velikim mudima uče studente. na žalost rijetki su jer većina profesora društvenih nauka su konformisti, a na sreću imao sam jednu takvu profesoricu, a na još veću sreću više od 6 godina poslije provedoh poslovno po njivama, voćnjacima, vinogradima, farmama, ribnjacima, mrijestilištima sa seljacima koji od toga žive pa imam neke dojmove i informacije iz prve ruke.
ali opet volio bih samo da se zna da se u suštini loše osjećam što mi vrag nije dao mira i što sam ikako pokrenuo ovu raspravu i što nisam odustao na vrijeme. nisam kontraš, ne uživam u diskusijama ovog tipa, posebno ne preko tastature i sa ljudima koji su mi većina prijatelji ili dobri poznanici, posebno ne na forumu koji ja kao eto uređujem i vodim. a ovo se posebno odnosi na poznanike koji me ne poznaju dovoljno dobro, pa bi mogli iz ovako parcijalnih stvari zaključiti da sam neki zadrti kontraš ili ego frik. poštujem i dalje vaše mišljenje (bez trunka ironije) ako mislite da je ok patentirati živa bića, šta da radim, svako ima pravo na stav i mišljenje. ovoliko duge postove i onaj jedan problematični sam pisao jer je ovo jedna od rijetkih tema koja me baš emotivno pogodi. ko toma zdravković u zoru pred fajront
ako smatrate da bilo kakve aktivnosti dekontaminacije pivskog foruma nakon ove poplave trebaju da se rade u smislu nekog čišćenja, samo vičite. može i na pp. sve za narod.