Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


ukomljavanje po germanima
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: ukomljavanje po germanima
mislim da smo više puta pisali o tome pa jos malo pretrazi forum. njemci tradicionalno stoljecima rade dekokciju ili step mash. pilsner piva i njemački lageri većinom se tako rade. sa kvalitetnim visoko modificiranim sladovima koji imaju visoku diastatsku snagu, većina posla je već odrađena u samoj sladari, tako da je dovoljna jedna infuzija na temperaturi saharifikacije i mash out, osim u nekim slučajevima kad se želi acid restom spustiti pH komine, ili proteinskom pauzom uticati na strukturu proteina u pivu. ako ćeš raditi ale piva (osim mozda pšeničnih) dovoljan ti je single infusion, a s obzirom da još nisi ni prvo pivo skuhao ako se ne varam, pusti se toga sad... za sad gledaj da radiš najjednostavnijim metodama. Zivjeli
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Messages In This Thread
ukomljavanje po germanima - by zlimfur - 27.06.2014, 01:06
RE: ukomljavanje po germanima - by pivska mušica - 27.06.2014, 01:34
RE: ukomljavanje po germanima - by mange_tout! - 27.06.2014, 01:38
RE: ukomljavanje po germanima - by zlimfur - 27.06.2014, 01:46
ukomljavanje po germanima - by AleksandarV - 27.06.2014, 03:52
RE: ukomljavanje po germanima - by dzionik - 06.07.2014, 08:35

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools