Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Zasto je domace, All Grain pivo zdravije od komercijalnog, industrijskog?
pivkana Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 27
Joined: Aug 2013
Reputation: 1 Location: Beograd
RE: Zasto je domace, All Grain pivo zdravije od komercijalnog, industrijskog?
(05.07.2014, 05:15 )Das Bier Wrote: industrija filtrira svoja piva,znaci izvuce vanka sve sto valja i nevalja,u prvom redu kvasac koji je naj zdraviji u pivu,zatim dolazi bistrenje i pasterizacija,i na kraju dobijes zutu tekucinu koja izgledom i opipom Smile asocira na pivo

Zato nakon cirkanja domaceg piva ima manje ili nema mamurluka, kako ima velike kolicine kvasca koji je bogat vitaminom B, koji prirodno smanjuje efekte mamurluka...a kod komercijalnih piva kao sto kazes, filitriranje i pasterizacija ubijaju vitamin B u pivu...
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Zasto je domace, All Grain pivo zdravije od komercijalnog, industrijskog? - by pivkana - 06.07.2014, 08:58

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools