Lovac
This post was last modified: 06.08.2014, 11:13 by Pivdzija.
Nije mi za temu recenzije domaćeg piva jer ga ima u komercijalnoj prodaji, a opet nije ni za posebne teme jer ga ima samo na jednom mjestu. Ali šta ima veze, neka recenzija tu, pa ako je neko još probao neka nadopiše.
Porter koji se pravi u Irish pub SPANCIL HILL u Širokom Brijegu. Osim ovoga portera od domaćeg piva imaju još i jedan pale ale, koji ću (ne)stručno ocijeniti drugi put.
Što se tiče portera, pri sipanju se formirala bijela pjena, koja je vrlo brzo spala, i ostala je ova kapa od par milimetara. Lacing je dobar, fino drži, dok su arome koje se osjete prvenstveno sladne te malo prženog ječma.
Okus najviše vuče na neki biskvit, i malo prženog ječma.
Pivo je laganog tijela i niske karbonizacije. Pivo nije loše, jedina veća zamjerka je što ide na tržište dosta "zeleno". Osjetim da nije dugo stajalo te se još svi okusi nisu slegli u ukomponirali kako treba. Kad bi duže stajalo, sigurno bi bilo još bolje.
S tim da je ovo jedna od prvih valjda tura, nakon ovoga su još malo dograđivali recept, pa sam pio i jedan drugi porter koji je imao black slada koji se osjetio odmah na prvu.
Kao što rekoh, imaju još i svijetlo (pale ale čini mi se), imam i bocu toga za degustaciju, ali to ću drugi put