Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Idealna temperatura za dodavanje kvasca u sladovinu
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Idealna temperatura za dodavanje kvasca u sladovinu
da, bilo bi idealno da je rehidrirani kvasac iste temperature kao i wort u koji se ubacuje. medjutim moras ga ohladiti u roku od 30-ak minuta jer nije dobro da duze stoji u vodi. to ces najbolje postici tako sto ces nakon nekih 15 minuta od pocetka rehidracije, kad vec vidis da se sav kvasac istopio, poceti u zdjelicu sa rehidriranim kvascem dodavati pomalo vec ohladjenu sladovinu iz fermentora. recimo po 10mL uz lagano mijesanje. kad dodas otprilike duplo vise sladovine od kolicine kvasca, trebale bi biti temperature jednake, ali nije zgoreg koristiti termometar da budeš siguran. naravno, paziti na sterilnost cijelo vrijeme.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Idealna temperatura za dodavanje kvasca u sladovinu - by pivska mušica - 05.09.2014, 10:29

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools