Poppels Projekt 003
Prijatelji koji imaju najbrže rastuću mikro craft pivovaru u Šverije su neki dan izbacili prvo crowdsource pivo.
Naziv ide od crowdfunding, što bi značilo skupljanje novca za neki slučaj. U BiH je crowdfunding čest kada skupljaju novac za bolesne i slično.
E, crowdsource ide na istu liniju. Javnost skuplja, ali ne novac - već sastojke za pivo. U ovom slučaju radilo se o skupljanju crvenih ribizli pošto je Švedska bogata time ljeti.
Uglavnom, buradi su bile ispred 3 Göteborška puba skoro cijeli juli. Ljudi su donosili i skupilo se na kraju za kuhanje i punjenje 2000 boca od 0,75 cl.
Ideja je bila da ribizle idu na flaširanje, ali to flaširanje je trajalo danima, obzirom da su ribizle non stop ulijetale u crijeva za punjenje, pa se razvuklo do beskraja. Uglavnom, nezahvalan posao.
Ovih dana je prva flaša Poppels Projekt 003 Imperial Saison je otvorena:
Nisam imao telefona pri ruci kada sam probavao, ali mogu ovako da otračam. Jako karbonizirano. Na prvi gutljaj se osjeti prije svega belgijski kvasac. Ima jaku citrosnu notu, a negdje u pozadini iz nekog razloga ja sam osjetio i bananu.
Sve u svemu fin Saison i fina ideja da ljudi nabavljaju neke stvari za kuhanje u svojim pubovima.
Nažalost, ne mogu nikome poslati uzorak jer je svih 2000 flaša već prodano/rezervirano, te je ostalo samo par kegova u pubovima.