Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Suho hmeljenje - hmeljenje u fermentacijskoj posudi
sarajevskopivo Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 361
Joined: Nov 2012
Reputation: 4 Location: Chicago, USA
Suho hmeljenje - hmeljenje u fermentacijskoj posudi
Suho hmeljenje (dry) - je proces u kojem se hmelj dodaje u fermentacijsku posudu. Jel se obicno dodaje u sekundar (kad je kvasac zavrsio svoj posao) ili se nekad dodaje i prilikom primarne fermentacije? Da li se isto koriste vrecice u koje se stavi pellet? Ako ne kako se procijedi - jel auto siphon odradi posao?
Keg 1: Orange/coriander
Keg 2: Chocolate Milk Stout
Keg 3: Torpedo IPA
Fermentor 1: ESB
Find Odgovori



Messages In This Thread
Suho hmeljenje - hmeljenje u fermentacijskoj posudi - by sarajevskopivo - 21.12.2012, 09:43

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools