RE: Najava kalkulatora za pomoć pri prilagodbi vode!
upravo sam isprobao ali ne vidim gdje se exportira izvjestaj?
palo mi je na pamet nesto kao prijedlog. nekada ljudi raspolazu sa jako zeznutom vodom koja ima dosta 'nezgrapne' veličine. na primjer jako velika količina HCO3 u odnosu na ostale vrijednosti.
kad neko unese takvu vodu i klikne na proračun, program izračunava ono što je optimalno da se približi referentnim vrijednostima, a često se ne uspije postići optimalan rezultat jer je jednostavno voda takvog zeznutog sastava i odstupanja u rezultatu su neminovna.
naravno, razrijeđivanje RO vodom je uvijek opcija, ali mi je palo na pamet da bi program u takvim slučajevima mogao po defaultu sam miješati baznu vodu sa optimalnom količinom RO vode.
znam da postoji mogućnost miješanja dvije vode i to je super, ali mi je palo na pamet da bi to mogao biti default u proračunu. da on sam uzme u obzir da se data voda MORA razrijediti RO vodom i da sam odredi optimalnu količinu RO vode kako bi se sve vrijednosti još više približile referentnim.
samo kazem
osim toga ja sam dobio analizu za sarajevsku vodu u starom gradu (ne znam koje je to izvorište) ali moze se ubaciti u program ako zelis:
http://www.volimpivo.ba/thread-184.html i mislim da bi trebali skontati vise profila voda u bazi za pojedine stilove.