Stane
1.100 OG, 10% ABV
Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation:
5
Location: Tolisa (Orašje)
|
RE: English Mild
This post was last modified: 02.01.2015, 07:06 by Stane.
(01.01.2015, 08:47 )pivska mušica Wrote: stane moj mild je zavrsio na 1.012 i imao sam 69% atenuacije, ali sam na kraju odlucio promijeniti kvasac i koristio sam wlp002 umjesto ovoga, mada to ne mijenja nista jer se radi o jako slicnim kvascima. da ti nije otisla temperatura ukomljavanja preko 70? ako jest to bi mogao biti razlog. a koliko je vec dugo u fermentoru pivo, jesi li imao burnu fermentaciju na pocetku? i da li si isto koristio maris otter? Temperatura ukomljavanja nebi trebalo da je otišla preko 68,5, pivo je tek 6 dana u fermentoru ali vrenjača totalno mrtva, treći dan sam imao burnu fermentaciju ali nije trajala ni 24 sata, da koristio sam maris otter, ako još dva tri dana fg bude stajao na 1,020 morat ću pokušati nešto poduzeti.
|
|
|