MarkoOs
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 25
Joined: Oct 2014
Reputation:
0
Location: Hrvatska
|
Stala fermentacija valjda??
Pozdrav ekipa. E ovako ima problem posto po svemu sto sam procitao nije bas najnormalnije to, a stvar je u tomene da je pivo danas 17-ti dan u fermentatoru a fg nije pao ispod 1.020, zadnji puta mjereno prije nekih 5 dana i fg je bio isti. Sve mi je to poetalo cudno jedno treci dan fermentacije kada na vrenjaci nisam primjetio mjehurice. Posto se radi o s-04 kvascu koji slovi kao relativo agresivan i brzo odradi.
Prvo kuhanje je proslo relativno dobro, nije bilo nikakvih problema i iskoristivost mi je bila odlicna og - 1.053. Sastojci su bili Ng slad 5kg, Munich 0,5Kg, Crystal 120 - 0,5Kg, Hmelj Chalenger styrian goldings, kvasac s-04. Okus ovog maldog piva je jako dobar, cak se malo i izbistrilo od uzimanja zadnjeg uzorka. Evo neznam o cemu se radi i oce li taj fg pasti, Fermentator nisam otvarao uopce uzorak uzimam kroz pipu na fermentatoru, kolicina je 26 litara piva poslje kuhanja u fermentatoru koji je plasnicni iz shopa sve za pivo. Evo pomagajte!!!
|
|
|