MarkoOs
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 25
Joined: Oct 2014
Reputation:
0
Location: Hrvatska
|
RE: Stala fermentacija valjda??
This post was last modified: 06.01.2015, 11:24 by MarkoOs.
E hvala puno, a nista sacekat cemo jos koji dan pa cemo vidjeti sto ce se desiti pa cemo vidjet stacemo snjim, to mi je i palo na pamet da je ostalo secera u njemu pa da kod faliranja moze doci do explozije jos ako stavimo secer za karbonizaciju. i hvala na ovim temama prvu sam procitao a ovu drugu nisam vidio, vidim da je detaljna i opsirna, svaka cast na tome i svakako cu porouciti sigurno ce mi puno toga biti jasnije!!
Da jos jedno pitanje, da se desila situacija sa visom temperaturom ukomljavanja e mi nebi OG bio manji odnosno iskoristivost bila manja, ja sam dobio 1,053 sto je iskoristivos i preko 80% po receptu??
|
|
|