RE: P(y)ancheva kuj'nja
Hvala na dobrodošlici i isprike što sam postavio u pogrešnu temu, ne znam ni kako sam to uspio,
ne poklapa se s činjenicom da sam pregledao sve teme
Taman sam se zabrin'o što nema pregleda, pa ni odgovora, kad ono...
@mange, @mušica i @pitar:
1. ok, ostaviti ću pokušaj pšeničnog za budućeg, iskusnijeg Panchu. U The Brew-u sam imao priliku popiti APA-u (8,1%), IPA-u (5,1%) i ranije neki Belgian Sour. Mislim da bih mogao pokušati APA-u.
2. a) Imate li prepruku oko količine, ali i vrste (marke) slada?
b) Na majstorzapivo.com vidim da imaju belgijski Castle Malt, kol'ko sam skontao ovi u Brew-u su isto
zastupnici za tu marku. Ima neki razlog za njegovu popularnost ili su samo prvi napali Balkan?
3. Trebaju mi: mlin, inox lonac 60l, fermentor, termometar, crijevo za pretakanje i eventualno flaše, te
slad, hmelj i kvasac?
4. Podrum mi je i ljeti hladan. APA je ale, ale je gornja fermentacija, pa podrum može komotno?
5. "Nek se ne nameće"
- Ukoliko neko bude uskoro kuhao ili bude neko druženje, a ima volje da me primi, rado bih odvojio dan da lijepo ispratim proces.
6.
https://www.youtube.com/watch?v=OsypClk3e28 - Leon Benko - Ooo!
Samo 20l sam obećao zbog predostrožnosti, cijenim da će mi dosta vremena trebati da nabavim opremu,
a svakako se nadam da ću jednog dana praviti i više od 100l godišnje. Ipak, baby steps!