MarkoOs
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 25
Joined: Oct 2014
Reputation:
0
Location: Hrvatska
|
RE: Prvo kuhanje, recept?
This post was last modified: 20.01.2015, 04:22 by MarkoOs.
Evo ovo je bio prvi recept po kojem sam skhao, doslo je do nekakve komplikacije i nije otfermentiralo do kraja stao FG na 1,020, trenutno je u bocama, u petak 16.1. flasirano.
5kg NG slad
0,5 Kg Munich
0,5Kg Crystal
23g Challenger 60 min
30g Styrian Goldings 15 min
40g challenger 3 min
Safeale S-04 11,5 g
Ukomljavanje
18l - 76C 68C 60min Tu mi je temperatura bila 69C
Ispiranje
18l - 80C 76C 15min tu mo je bila oko 78C
4l - 84C 80C 10min
32 litre u lonac dobio slada
EST OG : 1.051 dobio 1.053
EST FG : 1.012
EST ABV 5%
U fermentator dobio 26L
Vrijeme je za novo kuhanje. Od sastojaka imam NG Slad, Viena i Cristal 120, od hmeljeva Chalenger, styrian goldings i smaragd, kvasac naravno S-04. Sta se od toga moze iskemijat, el moguce dobiti nekakvu IPA-u?
Hvala!!
|
|
|