Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Opravdanost tolike cijene kostanja craft piva?
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Opravdanost tolike cijene kostanja craft piva?
This post was last modified: 08.02.2015, 02:58 by Rodney.
Primjetno je da svakim danom sve više crafta ima, međutim udio na tržištu je isti kao i kada je bilo samo par desetina, a ne kao danas, par hiljada.

Čak ni najveće craft pivovare nemaju reklamu, a kamoli manje. Ne zato što nemaju novca za tako nešto već prosto što nemaju publiku za tako nešto.

Ako uzmemo Oldbridž ili Zmajsko, oni su zastupljeni tamo gdje žele da budu. U našem kontekstu to znači da ni svoje pive ne dajemo baš svakome. Ne iznosimo baš tetku kad dođe u goste bocu IPAe nego nekom kolegi pivaru.

Ja mislim da je tržište crafta daleko od prezasićenog. I sam sam mislio to do nedavno pored Brewdoga i sličnih. A onda su na scenu niodakle došli japanci sa Sorachijem. Sutra se možda pojave neki kavkasci sa nekakvim drugim sortama.

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Zmajsko nisam probao, pa ne mogu da se očitujem o njihovoj cijeni, da li je u skladu sa sadržajem ili podcjenjenja ili precjenjena.

Cijene na Balkanu su naravno velike, ali u craft podnebljima ima crafta za svačiji džep. U švedskim prodavnicama alkohola može se naći IPA od 2 pa do 20 evra. Što je u pivo više uloženo vremena i truda, cijena je veća. S druge strane, skuplje stvari su rariteti. Potražnju ne mogu pokriti svojom proizvodnjom i shodno tome cijena njihovih proizvoda je veća.

Ja naručujem dosta preko beergium.com i ima stvarno svega i za svačiji džep.

Da očekujem da ću neki De Camov lambic naći po istoj cijeni kao Brewdogov Nanny, teško.

Skickat från min iPhone med Tapatalk
Find Odgovori

Messages In This Thread
Opravdanost tolike cijene kostanja craft piva? - by Rodney - 08.02.2015, 02:48

Forum Jump:

Users browsing this thread: 6 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools