Opravdanost tolike cijene kostanja craft piva?
Kontam na šta ciljaš, ali sem klasičnih recepta svi mi hoćemo da eksperimentišemo sa rogovima
Što se tiče novih craftionica, razumijem da ih u odnosu na prije čeka malo jača i veća konkurencija, ali kao što danny pomenu, publika za craft i nije baš vjerna jednom proizvođaču. Imam ja omiljenih IPA ali gdje god mogu probam i nove.
U Americi s druge strane Bud i sličnima gori pod nogama jer gube tržište. Sa 97% zastupljenosti prije 15 godina spali su na 85-90% (ovisno o državama).
Manje craft pivare u Americi što sam ja vidio i nemaju aspiracije da idu dalje od svog sela.
U Švedskoj je isto sa gipsy kuhanjem. I mislim da je to dobro, jer svaki dan te iznenade novim stvarima. Taman kad misliš da je citra i amarillo vrhunac IPAe neko se sjeti da stavi borovnice.
Cijene su iste, a ponegdje i veće u odnosu na ranije u Švedskoj. Jedino što je primjetno, ti je da svaki pub hoće da napravi eksluzivitet sa jednom craft pivarom. Mikkeler i Brewdog su otkačili jer oni imaju svoje franšizne barove. Ostalo im je samo da pikiraju nekog lokalca i na njega bace sve karte.
Kako će se razvijati kroz par godina pojma nemam, ali vjerujem da će craft još više rasti te će ovi veliki pivarski koncerni gubiti sve više i više tržište.
Skickat från min iPhone med Tapatalk