Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Opravdanost tolike cijene kostanja craft piva?
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Opravdanost tolike cijene kostanja craft piva?
Kontam na šta ciljaš, ali sem klasičnih recepta svi mi hoćemo da eksperimentišemo sa rogovima Smile

Što se tiče novih craftionica, razumijem da ih u odnosu na prije čeka malo jača i veća konkurencija, ali kao što danny pomenu, publika za craft i nije baš vjerna jednom proizvođaču. Imam ja omiljenih IPA ali gdje god mogu probam i nove.

U Americi s druge strane Bud i sličnima gori pod nogama jer gube tržište. Sa 97% zastupljenosti prije 15 godina spali su na 85-90% (ovisno o državama).

Manje craft pivare u Americi što sam ja vidio i nemaju aspiracije da idu dalje od svog sela.

U Švedskoj je isto sa gipsy kuhanjem. I mislim da je to dobro, jer svaki dan te iznenade novim stvarima. Taman kad misliš da je citra i amarillo vrhunac IPAe neko se sjeti da stavi borovnice.

Cijene su iste, a ponegdje i veće u odnosu na ranije u Švedskoj. Jedino što je primjetno, ti je da svaki pub hoće da napravi eksluzivitet sa jednom craft pivarom. Mikkeler i Brewdog su otkačili jer oni imaju svoje franšizne barove. Ostalo im je samo da pikiraju nekog lokalca i na njega bace sve karte.

Kako će se razvijati kroz par godina pojma nemam, ali vjerujem da će craft još više rasti te će ovi veliki pivarski koncerni gubiti sve više i više tržište.

Skickat från min iPhone med Tapatalk
Find Odgovori

Messages In This Thread
Opravdanost tolike cijene kostanja craft piva? - by Rodney - 08.02.2015, 08:11

Forum Jump:

Users browsing this thread: 5 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools