Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Par kratkih pitanja...za iskusnjare :)
Sile Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 520
Joined: Nov 2012
Reputation: 1 Location: Đakovo, Hrvatska
RE: Par kratkih pitanja...za iskusnjare :)
This post was last modified: 03.01.2013, 11:58 by Sile.
imam pvc bačvu u kojoj se nažalost ništa ne vidi. steriliziranim termometrom izmjerio sam temperaturu piva - 18C dok je u komori bilo 20C. na uputama od Colonia F kvasca kaže da je temp. 15-24C sasvim ok.

ako pomažu podaci da je na 20C uzorak bio 1.047FG i da je sladovina prije dodavanja kvasca 3-4 minute izareirana vrlo dobro. kvasac, tj. cijela vrečica je rehidriran sat vremena prije dodavanja na sobnoj temperaturi u 2dlc prokuhane vode.

kad se otvori komora osjeti se onaj miris kao da se nešto događa,po alkoholu miriši ili kako već.

inače sve je bilo koliko se moglo paziti uredno pri kuhanju i dakako mislim da nije bilo razloga da nešto osobito pođe po zlu iako sve je moguće. u vrenjači evo 25-26 sati nakon kuhanja ništa..kvasac nije još krenuo praviti mjehuriće kako je radio u prethodnoj fermentaciji (iako je bio us05 a ne ovaj).

eto..sarajevsko, pivska i ostali koji mogu pomoći neka se uključe. možda nekome jednoga dana ovaj post bude od koristi.
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Par kratkih pitanja...za iskusnjare :) - by Sile - 03.01.2013, 11:48

Forum Jump:


Users browsing this thread: 13 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools