AlkoholicarST
1.040 OG, 3,92% ABV
Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation:
0
Location: Omis
|
RE: Pozdrav! i pomoc :)
(23.04.2015, 10:08 )brewpublic Wrote: Miner's Stout
Upute:
1. Dezinficirajte fermentor i lopaticu za miješanje.
2. Stavite limenku u vruću vodu 5 minuta da omekša sadržaj.
3. Otvorite limenku i ulijte sadržaj u fermentor.
Isprati limenku od ekstrakta sa 1L tople vode i također dodati u fermentor.
4. Dodajte 2l kipuće vode u fermentor i 1 kg šećera (po mogućnosti dekstrozu).
5. Temeljito miješati sadržaj da se otopio šećer i ekstrakt slada.
6. Dodajte hladne vode kako bi dobili zapreminu od 23l i dobro promiješajte.
7. Pospite kvasac na površinu piva (ne treba miješati).
8. Zaklopite fermentor, smjestiti ga u topli prostor na 18-21 °C i ostaviti da fermentira.
9. Proces fermentacije je završen kada mjehurići prestanu da izlaze,
odnosno kada se nivo vode u vrenjači ne mijenja(obično nakon 6-10 dana), ili ako koristite hidrometar,
kad vrijednost završne gustoće ostaje konstantna na 1008.
10. Nakon ovog procesa sadržaj je moguće odmah pretakati u boce.
11. Dodati sekundarnu količinu šećera(u boce čiste i dezinficirane), u prosjeku oko 3g po boci od 0,5l.
12. Boce zatvoriti i ostaviti na sobnoj temperaturi 7-10 dana.
13. Konačno, premjestiti boce na hladno mjesto(10°C), 14 dana, odnosno dok se pivo ne izbistri.
Svi koraci opisani, ne mozes fulat da imas crni povez preko ociju, a ovaj genijalac ti je u komsiluku, pa prolistaj i njega nakon sto procesljas ovaj forum, imas sve slozeno za prste polizat.
Hvala ti od srca prika!
javim vam ja brzo
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
|
|
|