Svarrogh
1.060 OG, 5,91% ABV
Posts: 476
Joined: Nov 2012
Reputation:
4
Location: Vukovar, Croatia
|
RE: Proizvodnja domaćeg piva korak po korak
1. Nema, razlika je u kvascu, temperaturama fermentacije, odlezavanju i naravno receptu i stilu piva
2. Ako imas dovoljnu kolicinu kvasca, dobro si areirao sladovinu, dovoljno Ca u vodi ostalih finesa trebalo bi biti gotovo za 10ak dana. Meni je lager bio gotov za 6 dana. Fermentirao na 11.5C, OG 1.040.
3. Ovisno o kolicini ekstrakta ili visini OGa. Za svakih 8-10 OGa, jedan tjedan. Dulje, bolje. Temperatura sto bliza 0C
4. Ovisno sta volis. Ja obozavam Dunkele. 99% Munich, 1% carafa special, njemacki hmelj i npr wlp830
Lager koji sam radio je bio smash, pils + aurora... odlican je al meni je to bezlicno pivo. Cisto za ljetne vrucine i nalivanje... fali mu osobnosti. Zato kuhaj nesto kompleksnije sad za zimske dane. Dopplebock, marzen, dunkel...
Zivio
|
|
|