Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Proizvodnja domaćeg piva korak po korak
Svarrogh Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 476
Joined: Nov 2012
Reputation: 4 Location: Vukovar, Croatia
RE: Proizvodnja domaćeg piva korak po korak
1. Nema, razlika je u kvascu, temperaturama fermentacije, odlezavanju i naravno receptu i stilu piva
2. Ako imas dovoljnu kolicinu kvasca, dobro si areirao sladovinu, dovoljno Ca u vodi ostalih finesa trebalo bi biti gotovo za 10ak dana. Meni je lager bio gotov za 6 dana. Fermentirao na 11.5C, OG 1.040.
3. Ovisno o kolicini ekstrakta ili visini OGa. Za svakih 8-10 OGa, jedan tjedan. Dulje, bolje. Temperatura sto bliza 0C
4. Ovisno sta volis. Ja obozavam Dunkele. 99% Munich, 1% carafa special, njemacki hmelj i npr wlp830

Lager koji sam radio je bio smash, pils + aurora... odlican je al meni je to bezlicno pivo. Cisto za ljetne vrucine i nalivanje... fali mu osobnosti. Zato kuhaj nesto kompleksnije sad za zimske dane. Dopplebock, marzen, dunkel...

Zivio
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Proizvodnja domaćeg piva korak po korak - by Svarrogh - 19.11.2012, 08:25

Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools