Pivarunajavi
1.050 OG, 4,91% ABV
Posts: 286
Joined: Jun 2014
Reputation:
0
Location: Banja Luka
|
Ukratko o medovini
This post was last modified: 09.06.2015, 08:59 by Pivarunajavi.
Evo da vam predstavim moj uradak. Pravio sam medonu po prvi put. Kuvao sam med ne sjecam sebas omjera meda i vode. Uglavnom poslije kuvanja vode sam dodao koru od narandze, cimet karanfilic, i suvo grozdje. To sve aerirao i dodao kvasac, neki vinski, koji sam nasao u trgovini. Posto nisam bio kuci ostavio sam je u kuhinji, a to je bilo oko nove godine, strah me je bio da ce stati vrenje, ali ispalo je dobro. Dobro se izbistrila, i finog je okusa, mada ne znam sta da ocekujem, jer nikad prije nisam pio medovinu. Evo par slicica.
Nesto ne mogu ubaciti slike.
Using Tapatalk
|
|
|