drakic
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 37
Joined: May 2014
Reputation:
0
Location: slavonski brod
|
RE: problem s karbonizacijom
(17.06.2015, 12:50 )mange_tout! Wrote: šta mislite da se odradi ovo što sam ja predlagao. možda ima neke nade da se i na ovaj način iskarbonizira. ne žuri ti se svakako sa konzumacijom ovog piva. nako nekog vremena provjeri da li si išta postigao ovim mrdanjem. ako opet bude loše stanje, onda da pokušaš sa novim kvascem. mislim da nečeš ništa izgubiti ako pokušaš. znam da je @mušica imao slabiju karbonizaciju sa perhanom, zbog visokog sadržaja alkohola, pa je došlo do zamora kvasca. doduše on je imao kakvu takvu karbonizaciju prije nego smo pristupili metodi mrdanja kako bi se probudio kvasac.
pa možda i tako probati pa za mjesec otvoriti bocu i vidjeti, nije žurba jer svakako je kuhano za zimu i preporučeno je odležavanje od godine dana prije degustiranja.
nekidan su boce promrdane, mogu i tako onda svakih par dana mrdati pa cemo vidjeti.....ubiti je to možda i jedini način da pivo odleži godinu prije degustiranja heheeehe
|
|
|