Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Dekokcija
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Dekokcija
Raix, svi stepovi prije saharifikacije moraju se prvo zagrijati na 65-66C, ostaviti tako dvadesetak minuta, a onda nastaviti sa kuhanjem dekokcije. A recimo zadnja dekokcija koju vadis za mash out ne mora, jer logično, već je prosla kroz saharifikaciju. Sto se gustoće tiče, pravilo je da kada odvadis dekokciju, tečni dio ne smije biti iznad nivoa samog zrnevlja, ali opet malo mora biti i tecnog, u suprotnom bi bilo tesko to kuhati bez zagaranja.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Messages In This Thread
Dekokcija - by pivska mušica - 12.09.2015, 03:16
RE: Dekokcija - by Stane - 12.09.2015, 05:07
RE: Dekokcija - by ale ale - 12.09.2015, 05:08
RE: Dekokcija - by pivska mušica - 12.09.2015, 05:21
RE: Dekokcija - by raix - 13.09.2015, 11:18
RE: Dekokcija - by Das Bier - 13.09.2015, 11:44
RE: Dekokcija - by pivska mušica - 13.09.2015, 12:25
RE: Dekokcija - by raix - 13.09.2015, 05:52
RE: Dekokcija - by p.Ivo - 13.09.2015, 10:10
RE: Dekokcija - by raix - 13.09.2015, 10:14
RE: Dekokcija - by Stane - 15.02.2016, 09:17
RE: Dekokcija - by pivska mušica - 15.02.2016, 09:28
RE: Dekokcija - by galabl - 25.02.2016, 11:19
RE: Dekokcija - by galabl - 26.02.2016, 11:23

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools