Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Dodavanje emzima prilikom ukomljavanja
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 359
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Beograd
RE: Dodavanje emzima prilikom ukomljavanja
(18.09.2015, 04:37 )bhgr1 Wrote:
(18.09.2015, 04:30 )pivska mušica Wrote: Ma ja ne bi petljao s tim. Kad staviš palac u vodu ako ga možeš držati duže od 5 sekundi voda se mora još zagrijati. Znači držiš palac u vodi dok se grije i u trenutku kad vidiš da više ne možeš izdržati, to ti je temperatura 73-74C Smile Tako se nekad radilo. Ne šalim se. A nadji neki termometar najbolje, što se enzima tiče ne bih preporučio, posebno ako ne znaš šta radiš

Ma amilaza ne bi trebala skoditi, ali nisam siguran za ostale enzime.
Moram rijesiti problem sa termometrom, vjerovatno ce to biti problem.
Hvala na sugestijama, posebno za ptijalin. Ili da pokusamo i sa pankreasnom amilazom? Smile

problem je pankreasna amilaza samo u tome sto moras naci pankreas mladog juneta i sto u njemu ima proteaza i lipaza.
pljuca sadrzi samo amilazu.
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Dodavanje emzima prilikom ukomljavanja - by raix - 18.09.2015, 05:11

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools