Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Frižider kao fermentaciona komora
bhgr1 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

RE: Frižider kao fermentaciona komora
Danas mi je stigao STC-1000 kontroler narucen preko e-bay-a pa sam sastavio fermentacionu komoru.
Prethodno nabavljeno 6m trožilnog kabla, tri utikača, dvije utičnice i jedno grlo za sijalicu (tip vulgaris), izolaciona traka, plastična kutija za kontroler i kablove (koštalo 30-ak KM).

[Image: 921bb9f186c9996bf5ab702abd1d2c77.jpg]

Nakon što sam isjekao otvor na kutiji, spojio sam dovod struje na kontroler te na dvije sklopke (hlađenje, grijanje) - smeđa žica. Izlaz iz sklopke spojen na izlazne kablove za grijenje/hlađenje. Zatim spojena nula (plava žica) direktno na istu u izlaznim kablovima na koje sam spojio i uzemljenje (žuta žica) i na izlazne kablove montirao utičnice. Utičnica za hlađenje označena plavom trakom.

[Image: c4c498f1e3ebb731dc9ed1e4aef4791b.jpg]
Prethodno nabavljen polovan frižider. Skontao sam da je najbolji za ovu svrhu ugradbeni jer najčešće nema prostor za led i ostaje više prostora za bure.

[Image: 9472d79a6722bf076b4055e9dc592b1c.jpg]
Nakon odokativne procjene izbušio rupe za senzor i kabal za grijaće tijelo, te iste uveo u unutrašnjost frižidera.

[Image: dbbaa1b0b8e49b61fa4a77f70adfa487.jpg]

Kabal za sijalicu fiksiran samoljepljivom trakom, otvori kroz koje su prošli kablovi zatvoreni silikonom.
Kontroler radi, pali frižider i sijalicu. Naručio sam preko e-bay-a grijač za terarije koji se navrne u obično grlo za sijalicu pa njega planiram koristiti umjesto obične sijalice, samo još on nedostaje...
Find Odgovori

Messages In This Thread
RE: Frižider kao fermentaciona komora - by bhgr1 - 14.10.2015, 07:46

Forum Jump:

Users browsing this thread: 9 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools