Proizvodnja slada u kući
Momci,
ja sam negde procitao neki post o pravljenju pšeničnog slada u kućnoj varijanti, pa sam cimao Svaroga i Pivsku Mušicu...
Nisam bio u potpunosti posvećen ovome zbog gužve, ali sam radio sledeću metodu...
1. Močenje - tokom 8 sati
2. Ceđenje
3. Močenje - još 8 sati
4. Ceđenje
5. Stavljanje na klijanje (krpa, sloj pšenice, najlon,krpa...)
1.jpg (Size: 101.11 KB / Downloads: 49)
2.jpg (Size: 101.8 KB / Downloads: 23)
Nakon dva dana, koliko nisam bio u stanu, dobio sam sledeće rezultate.
A onda sam došao do trnutka kada nisam znao temperaturu. Od admina sam dobio indfo da treba biti 37-40C, pa sam, pošto mi rerna ima 50 kao minimum ovako otvorio rernu i stavio na sušenje pre pola sata.
Nadam se da će ispasti nešto od ovoga.
PITANJA (odgovarajte mi po stavkama, kako sam napisao)
a) Da li mi je previše proklijalo zrno?
stepen prokijalosti.jpg (Size: 95.87 KB / Downloads: 34)
b) Kako da najbolje postignem konstantnu T? (meni je minimum na rerni 50!!!)
termometar u rerni.jpg (Size: 90.36 KB / Downloads: 20)
c) Kako da uklonim klice nakon sušenja? (hoće li možda otpadati tokom procesa?)
d) Ako mi ovo ne uspe, iam samo 2kg slada iz beershopa, pa mi recite sa kojim bih mogao da ga uparim?
e) Mogu li dok sušim ovo što imam u rerni, da držim ovako u tepsijama/posluzavnicima na sobnoj temperaturi?
stajanje na sobnoj T.jpg (Size: 101.95 KB / Downloads: 24)
Zahvaljujem. Sa h.
Ciao!