galabl
1.050 OG, 4,91% ABV
Posts: 391
Joined: Sep 2014
Reputation:
2
Location: Banja Luka
|
RE: Frižider kao fermentaciona komora
Ja sam uzeo polovan zamrzivac skrinju u koju mogu stati dva fermentora istovremeno i prezadovoljan sam. STC1000 ga pali kad treba, radi po 3-5 minuta i za to vrijeme zamrzivac vec obori temperaturu na zadanu i drzi je u zavisnosti od spoljasnje temperature (sada i po par sati).
Jedini problem, ne toliko veliki, je to sto zidovi budu vlazni nakon sto se kondenzacija na njima prethodno zaledjena otopi kad je zamrzivac ugasen. Bitno je samo fermentore ne stavljati direktno na pod zamrzivaca, vec na neku dasku ili drvene drzace (lakirane), ne plasticne.
Nakon nekih 2 mjeseca upotrebe na poklopcu se pocela stvarati budj, ali sam samo uzeo i oprao ga komplet i sve OK.
Nije bilo infekcije ili bilo kakvih problema sa pivom.
|
|
|