RE: problem s karbonizacijom
Puno sam tura i vrsta piva napravio u proteklom periodu.Sva su ispala super.Ove jeseni sam napravio par tura koje su sad došle na red za konzumaciju kad odjednom iznenađenje.Sva piva su prekarbonizirana iako su rađena po istim parametrima kao niz dosadašnjih tura.Kad otvorim flašu izlazi vulkan pjene,piva su inače odlične kvalitete. Posumljao sam najprije da su odležala na visokoj temperaturi, da je kvasac uzrok, na kraju kad sam radio novu turu otkrio sam uzrok. Šećer. Do sada sam radio sa Virovitićkim šećerom a ove "vulkan"ture sa Slovenskim "dijamantom".Uvijek su stavljene količine od 8gr/l.Neka ova informacija posluži za upozorenje,koliko treba manje stavljati "dijamanta"ne znam,ali ga više neću koristiti.Sad moram svaku flašu u par navrata postepeno"odzračivati" da se može normalno koristiti.Pozdrav.