RE: Prvi Vanilla Porter
This post was last modified: 25.11.2015, 07:21 by MadMug.
Hvala,
To sa tinkturom sam čitao i to ću probati. Sad ne znam da li sa Vodkom ili Bourbon-om.
Nakon što vanilija odleži recimo 7 dana sa vodkom ili bourbun-om i onda da je dodam nekih 10 dana prije kraja fermentacije. S opcijom da ponovim opet taj proces prije flaširanja, da podijelim dozu recimo 2+2 štapića na 20L pive.
E sad to sa mjerenjem OG i FG sa laktozom, tu sam izgubljen.
Koliko će laktoza poremetiti ta mjerenja i koliko mi je to bitno za samu pivu?
Malo sam još na vi sa svim tim brojevima. Ako već improviziram malo recept da li je normalno da se i ti brojevi promjene??
Sorry ako je glupo pitanje hahaha
Imam još jedno pitanje za fermentaciju;
Na kvascu mi piše 15-22 °c za temperaturu ali nisam siguran vremenski koliko je držati u fermentoru.
Dosta tih Portera vidim stoji 30 dana na Beersmith-u. Ne znam je li to malo, neki porteri su i dosta duže??