RE: Prvi Vanilla Porter
This post was last modified: 30.11.2015, 05:37 by MadMug.
uff još informacija, Nisam znao za botling bucket.
To dođe kao second fermentation samo prije boca, da talog ostane u drugoj fermentoru, je li to poanta botling bucket-a??
Onda odmah pitanje; ako radiš second fermentation da li isto radiš botling bucket???
Ja prokuhani šečer ostavim da se dobro ohladi prije stavljanja u fermentor.
Ali sad u slučaju kold kraša da li da pustim fermentor da se temperatura malo vrati na sobnu (recimo pola dana ga ostavim u prostoriji) i onda stavljam prokuhani šečer pa boce??
Koliko je tu temperatura bitna??
Hvala na savjetu da se taj prokuhani šečer stavi na dno i onda lagano sa shifonom ulijeva piva u botling bucket.
Prvi put sam radio tako da sam imao second fermentation bucket bez krausena, stavio sam ohlađeni prokuhani šečer i promiješao sa steliziranom lopaticom i sve je bilo ok.
Nisam znao da se ne smije miješati, to mi je novo.