Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Dužina fermentacije pšeničnog piva od ekstrakta
bosniamaj Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 359
Joined: Aug 2015
Reputation: 1 Location: Tesanj
RE: Dužina fermentacije pšeničnog piva od ekstrakta
(17.12.2015, 08:33 )pivska mušica Wrote: Naravno, puno skuplje, ali rezultat je neusporediv. DME je skup, zato se više isplati raditi all grain, a i tu ti se otvaraju nove mogućnosti za manipulaciju okusom i mirisom piva. Što se tiče smanjenja litraze, jednostavno smanjis količinu piva za onoliko koliko je predviđeno šećera da se doda. Tako izbjegnes dodavanje šećera, ali zrtvujes količinu piva.
Ovo sam našao:
DON’T USE A WHOLE KILO OF TABLE SUGAR/DEXTROSE in the boil or in the fermenter. Too much sugar (along with hot fermentation, see below) is the primary cause of acetaldehyde (a cidery ‘bad homebrew’ off-flavour) and diacetyl. The yeast will eat the sugar first and will not properly ferment the malt. You are better off to ditch the sugar and just brew a half batch (11.5L) with kit only, or stretch it to 15L with 150g sugar. If you want to make 23L, use two kits or get some malt extract!  (JR - Realbeer): Try a 1.5kg kit with 500g light DME and 500g brew enhancer for 18.9L. 2 kits can come out too bitter because you got twice the bittering hops.

Slažeš li se s tim? Je li treba prepoloviti količinu, ako je bez šećera?

Bilo kako bilo, ovo je bilo privremeno rješenje, ubuduće idem na all grain svejedno Smile
Ovo se samo informišem detaljnije Smile

Sent from my H60-L02 using Tapatalk
Rise up this mornin',
Smiled with the risin' sun.
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Dužina fermentacije pšeničnog piva od ekstrakta - by bosniamaj - 17.12.2015, 10:28

Forum Jump:


Users browsing this thread: 5 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools